100 TINERI MANAGERI DE TOP - Florin Popa, Vitalis Consulting

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 noiembrie 2012 1257 afişări

Florin Popa este managing partner al companiei de consultanţă în construcţii Vitalis Consulting, care în cei şase ani de la înfiinţare a avut peste 100 de clienţi pentru care a coordonat proiecte cu o valoare totală de peste 850 de milioane de euro.

Ca dimensiune, suprafeţele cumulate ale proiectelor coordonate în acelaşi interval sunt de 1.275.000 de metri pătraţi. Printre clienţii companiei s-au numărat de-a lungul timpului companii precum AIG Lincoln sau Immofinanz. Firma înfiinţată de Florin Popa a prins şi perioada de boom în industria construcţiilor, dar şi criza care a început spre finalul anului 2008. Florin Popa consideră drept cea mai bună decizie a sa din companie cea pe care a luat-o la începutul anului 2009. Atunci, pe baza informaţiilor din piaţă cu privire la o iminentă recesiune, povesteşte el, a decis să facă reduceri severe de cheltuieli în ce privea costurile firmei de consultanţă. În plus, a decis că "ne vom dezvolta pe zona de servicii conform cu noile cerinţe ale pieţei", spune Popa. El răspunde de un buget de circa 1 milion de euro anul acesta şi lucrează în mod direct cu 12 dintre cei 17 angajaţi ai Vitalis Consulting.

Despre formarea sa ca manager spune că a fost treptată, de folos fiind deopotrivă trainingurile şi lecturile personale. În acelaşi timp, "am experimentat şi sistemul de trial and error (încercare şi greşeală), un sistem nu foarte plăcut pentru un manager", mai spune Florin Popa. El crede că formarea unui manager nu se opreşte niciodată şi trebuie să fie continuă.

Principalul obiectiv al tânărului manager şi antreprenor este ca împreună cu asociaţii săi să ajungă la o cotă de piaţă de 65% în următorii trei ani, în condiţiile în care în prezent Vitalis Consulting concurează cu două dintre cele mai importante firme în domeniu la nivel internaţional, Gleeds şi Gardiner & Theobald. Unde se vede Florin Popa peste 10 ani? "Sărbătorind a 16-a aniversare a Vitalis Consulting şi pregătit să fac faţă noilor provocări pe care poziţia mi le va oferi."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-florin-popa-vitalis-consulting-10272977
10272977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.