100 TINERI MANAGERI DE TOP - Cristian Rusu, Casa Rusu

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 iulie 2012 388 afişări

Rus Savitar este o afacere de familie, fondată în 1994, care s-a dezvoltat de-a lungul timpului - de la importator şi retailer de mobilă a ajuns unul dintre cei mai importanţi producători şi vânzători de mobilier din România.

Cristian Rusu a preluat conducerea companiei în 2000, pe vremea când firma avea doar patru angajaţi. Acum, Rus Savitar are peste 600 de angajaţi, urmând ca după inaugurarea noii fabrici de mobilier tapiţat numărul acestora să crească cu încă 400. Cifra de afaceri de anul trecut a ajuns la 26 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de anul anterior. "Politica noastră a fost să investim în producţie şi în unităţi de desfacere, fie că vorbim de magazine sub brandul Casa Rusu, fie de francize", spune antreprenorul. În rândul obiectivelor atinse anul trecut, Cristian Rusu enumeră inaugurarea unei noi unităţi de producţie şi deschiderea de noi magazine - atât în Bucureşti, cât şi în oraşe importante din ţară. "Cu siguranţă în viaţa oricărui manager sunt momente dificile, la fel cum sunt şi cele ce oferă satisfacţie", declară Rusu. Despre clipele grele el crede că sunt acelea "în care acţiunile tale, deciziile pe care le iei influenţează viaţa altor oameni". Tot el adaugă că a încercat să facă tot ce se putea pentru a evita ca efectele crizei economice să se reflecte negativ în relaţia cu angajaţii. Pentru ca Rus Savitar să ajungă la un nivel de afaceri de 26 de milioane de euro şi circa 1.000 de angajaţi la finalul lui 2012 "a fost nevoie de multă muncă, de implicare". Dar ţinta nu este încă atinsă: "Ne-am propus mai mult decât atât, suntem în plin proces de expansiune", declară Cristian Rusu.

Tot el completează că firma pe care o conduce are planuri de dezvoltare atât în România, cât şi, "de ce nu?, pe alte pieţe". Antreprenorul a fost, după propriile spuse, sub o formă sau alta parte din viaţa companiei din adolescenţă, "astfel că îmi este greu să concep că mă voi ocupa de altceva". Cunoaşte în detaliu operaţiunile, de la producţie la distribuţie sau rute de transport, a fost şi este implicat în afacerea familiei la nivel de detaliu. "Este un efort susţinut, care nu poate fi realizat fără investiţii şi dedicare. Foarte probabil, în zece ani voi fi tot în cadrul companiei, însă am convingerea că poziţia Rus Savitar pe piaţă va fi alta, dacă vom păstra tendinţa de creştere şi dezvoltare."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-cristian-rusu-casa-rusu-9891096
9891096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.