100 TINERI MANAGERI DE TOP - Cristian Codrea, C&A

Autor: Cristina Roşca Postat la 23 octombrie 2012 1004 afişări

Cristian Codrea (30 de ani) lucrează de patru ani pentru retailerul olandez C&A, unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume.

S-a angajat la compania olandeză în 2008, înainte ca aceasta să intre pe piaţa locală, eveniment care a avut loc un an mai târziu. "M-am angajat iniţial în C&A Austria, însă încă de atunci ştiam că voi veni ulterior să conduc operaţiunile locale ale companiei."

Acum C&A deţine pe piaţa locală o reţea de 20 de magazine şi afaceri de 40-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor BUSINESS Magazin. Codrea, de profesie inginer, spune că a fost întotdeauna fascinat de retail, motiv pentru care a decis să se dezvolte profesional în acest domeniu.

Absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Viena, Cristian Codrea a lucrat iniţial în cadrul unei companii austriece de mase plastice, Plastoplan, unde s-a angajat încă din timpul facultăţii. A rămas în companie timp de mai mulţi ani, punând chiar bazele subsidiarei din România a Plastoplan. Unul dintre avantaje a fost faptul că vorbea fluent germana, cunoscând bine termenii tehnici. A absolvit şcoala generală la Viena, liceul l-a făcut în România, iar apoi s-a întors în Austria pentru studii universitare.

La C&A a ajuns "mai mult sau mai puţin întâmplător", după cum chiar el o recunoaşte. Deşi nu îşi căuta un loc de muncă la momentul respectiv, întâlnirea cu unul dintre directorii retailerului olandez l-a determinat să accepte provocarea într-un alt domeniu decât cel al maselor plastice, respectiv în comerţul de modă. C&A a înregistrat în anul fiscal 2011 afaceri de 45-50 mil. euro, potrivit estimărilor BUSINESS Magazin care au la bază cifra de afaceri anunţată de companie în regiune şi numărul de magazine. Rezultatele sunt duble faţă de cele obţinute în 2010, calculate pe baza aceluiaşi algoritm.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-cristian-codrea-c-a-10252249
10252249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.