100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ciprian Dragomir, Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 octombrie 2012 431 afişări

S-a aflat printre cei şapte fondatori care au pus în 2005 bazele casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Este implicat în coordonarea mai multor arii de practică, dar se concentrează în principal pe domenii precum mediu, minerit, farma sau proprietate intelectuală.

"Din 2009 m-am implicat şi în lansarea departamentului nostru de insolvenţă care, datorită condiţiilor pieţei, a devenit un pilon important al pachetului nostru de servicii."

Despre ideea înfiinţării unei noi societăţi de avocatură cu o nouă filozofie spune că i s-a părut irezistibilă, astfel că decizia de a porni pe un nou drum "a fost simplă şi firească, mai ales că-i ştiam pe ceilalţi membri fondatori şi pe ceilalţi avocaţi colaboratori de mai mulţi ani". Coordonează, de la caz la caz, echipe de la 2-3 avocaţi până la 10 avocaţi din diverse departamente (corporate, litigii, mediu, real estate etc.) în funcţie de specificul şi necesităţile proiectului coordonat. Activitatea avocăţească de zi cu zi presupune în primul rând coordonarea şi ducerea la bun sfârşit a unor proiecte (o fuziune, un litigiu, o privatizare etc.). "În decursul timpului, cred că am ajuns să lucrez, cu diverse ocazii, cu mai mult de jumătate din avocaţii noştri", declară Ciprian Dragomir. Dintre domeniile în care este implicat, cele mai bune rezultate le-a avut, apreciază el, în activităţile legate de protecţia mediului şi minerit unde, datorită resurselor pieţei, "am reuşit să fim implicaţi în mai toate proiectele mari de minerit din România".

Cel mai greu moment din cariera sa a fost pe vremea când era avocat stagiar şi a înţeles, la modul dur, "rolul unei rotiţe în mecanismul unui ceas". A depăşit momentul, îşi aminteşte acum, doar datorită unui ajutor venit de unde nici nu se aştepta, "nu prin propriile merite". A învăţat că diferenţa dintre succes şi eşec poate fi uneori determinată de elemente aleatorii. "Odată acceptat un astfel de fapt, viaţa e mult mai simplu de trăit", spune Ciprian Dragomir. Tot el spune că munca de avocat e dinamică, cu multe provocări interesante, dar şi foarte fluidă, instabilă. Viitorul unui avocat se poate schimba de pe o zi pe alta - lucru pe care l-a învăţat pe propria piele. "Dar probabil, dacă nu ne loveşte vreun meteorit sau pandemie, Doamne fereşte!, tot avocat în Ţuca Zbârcea & Asociaţii mă veţi găsi." Avocatul spune că nu-şi doreşte să facă toată viaţa acest lucru. "Dacă voi avea succes şi pe viitor, aş vrea ca următorul interviu, peste 10 ani, să-l am din postura de fermier de succes undeva pe dealurile Sibiului, dat la emisiunea Viaţa Satului pe TVR2."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-ciprian-dragomir-tuca-zbarcea-asociatii-10259393
10259393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.