100 TINERI MANAGERI DE TOP - Bogdan Ivănescu, Stem Sure

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 octombrie 2012 1123 afişări

Medicul Bogdan Ivănescu a ales să treacă în barca managerilor pe o piaţă care nu e tocmai departe de profesia pentru care s-a pregătit. Celulele stem sunt o nişă unde clientul cel mai vechi are abia şase ani.

La începutul anilor 2000 Ivănescu, pe-atunci student, a început să lucreze pentru GlaxoSmithKline în cadrul diviziei de vaccinuri a companiei. Se mândreşte că a făcut o achiziţie centralizată de peste un milion de euro şi a fost promovat ca manager regional pentru sudul Moldovei şi Dobrogea. După cinci ani de farma a simţit nevoia unei schimbări: "Partea frumoasă e că eşti supus unui proces de educare de neegalat, dar partea negativă e cea legată de munca birocratică foarte mare, iar relaţiile interumane nu sunt atât de libere, cum lumea este result-driven". A ales deci domeniul financiar-bancar, unde a făcut parte din boardul International Management Services, companie care dezvolta carduri şi tichete de masă. Un an mai târziu a revenit în servicii medicale, angajându-se la Saint Lukas Hospital, în prezent unul dintre liderii furnizorilor de servicii medicale de lux din România.

Aşa a venit şi ideea recoltării de celule stem. Era 2006 când Ivănescu a început să întrebe în stânga şi în dreapta şi "uite aşa am făcut prima recoltare de celule stem publică din România". Trei ani mai târziu s-a gândit să aducă în România o bancă de celule stem care să ofere serviciile pe care nu le ofereau alte companii la acea vreme - "Am făcut un turneu european în care am vizitat cele mai mari bănci din Europa şi m-am oprit în Danemarca". Stem Sure este astăzi unul dintre liderii industriei de profil şi, după cum spune medicul, una dintre puţinele companii profitabile.

În afară de funcţia de preşedinte al Stem Sure, Ivănescu, pasionat de schi, scuba-diving şi echitaţie, mai este şi membru al Danish-Romanian Business Association, consiliindu-l pe Michael Sternberg, ambasador al Danemarcei în România, şi fiind unul dintre cei cinci membri ai boardului pentru România şi Republica Moldova. Din 2012 este şi preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-bogdan-ivanescu-stem-sure-10256754
10256754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.