100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ana Maria Matei, E.ON România

Autor: Iuliana Roibu Postat la 31 iulie 2012 1163 afişări

Ana-Maria Matei a evoluat în zece ani până la a ajunge în a doua linie de management în cadrul furnizorului integrat de energie şi gaze E.ON România.



Ana-Maria Matei este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



Cu o licenţă în psihologie de la "Babeş-Bolyai" (Universitatea din Cluj), un master în project management de la "Petru Maior" (Universitatea din Tg. Mureş) şi cu un Executive Transition Program absolvit la ESMT (European School of Management and Technology Berlin), Ana-Maria Matei a debutat în carieră ca specialist în HR. S-a angajat în 2005 în cadrul companiei de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale - Distrigaz Nord, al cărei acţionariat majoritar fusese preluat în acelaşi an de către concernul E.ON - ca şef al departamentului training şi dezvoltare, şi a urcat scara ierarhică până la poziţia actuală, promovând la aproape fiecare doi ani. În 2007 a preluat funcţia de head of Corporate Tasks Department - HR, iar în 2009 cea de Human Resources Division director.

Povesteşte că cel mai mult a învăţat nu din şcoală, ci de la profesioniştii cu care a lucrat de-a lungul timpului, colegi sau manageri - "de la ei am învăţat cel mai mult". "De asemenea, am fost norocos să observ de aproape şi să particip activ la transformarea celei mai mari companii din România şi aceasta este o experienţă profesională unică." Tocmai provocările actualului job îl fac să pună pe plan secund oportunităţile antreprenoriale pe care le-a evaluat activ în ultimii ani. Acesta este însă un plan mai îndepărtat.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-ana-maria-matei-e-on-romania-9891236
9891236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.