100 TINERI MANAGERI DE TOP - Alexandru Petrescu, Esop

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 octombrie 2012 349 afişări

Alexandru Petrescu a sesizat la timp nişa liberă din zona închirierilor de spaţii de birouri, iar afacerea de familie a ajuns la zece ani de la start să lupte de la egal cu rivalele multinaţionale.

Era 2002 când Petrescu absolvea Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. După doi ani de muncă într-o agenţie de publicitate, loc în care s-a întâlnit cu toţi managerii de companii de real estate de pe piaţă, s-a gândit la oportunitatea de a deschide o afacere în imobiliare, dar un business de nişă. Firmele din domeniu nu erau specializate şi încercau să acopere toate segmentele de piaţă: "Dacă îi întrebai cu ce se ocupă, îţi spuneau că fac orice". A sesizat că minusul competitorilor l-ar putea avantaja, aşa că din 2002 şi-a deschis propria afacere, mizând pe închirieri de spaţii de birouri, alături de Mirela Raicu şi Irina Petrescu. "Piaţa a crescut odată cu economia, noi am crescut odată cu clienţii noştri, iar în privinţa ofertei, dacă înainte companiile alegeau fostele blocuri comuniste, astăzi vorbim de clădiri eco", rezumă Petrescu evoluţia "spectaculoasă" a ultimilor zece ani. Similar, stocul de spaţii de închriat a urcat de la zeci de mii de metri pătraţi la aproape două milioane.

Astăzi, Esop deţine cel mai mare portofoliu de oferte din piaţă - centre de afaceri de talie mică, mare şi medie, dar şi vile - de aceea serviciile se pot adresa şi firmelor mici, aflate la începutul proiectului de afaceri, dar şi companiilor cu sute de angajaţi. "În familie, deciziile se iau foarte repede, aproape instantaneu, ne adaptăm foarte repede strategia, iar acesta e un mare avantaj", explică fondatorul Esop, menţionând că nu se gândeşte la exit, dat fiind că mai are timp şi energie antreprenorială pentru a creşte businessul. Iar ingredientele le enumeră tot el: "Nu ştim să pierdem, ne luptăm de la egal la egal cu marile companii, putem schimba din mers şi am reuşit să fim tot timpul profitabili".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-alexandru-petrescu-esop-10256818
10256818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.