100 TINERI MANAGERI DE TOP - Adina Chilim-Dumitriu, NNDKP

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 octombrie 2012 62 afişări

Adina Chilim-Dumitriu coordonează o echipă formată din şapte oameni, iar bugetul administrat este în jur de un milion de euro. Îşi aminteşte că i-a plăcut foarte mult Facultatea de Drept şi avea note foarte bune, dar recunoaşte că „am avut şi mult noroc”. De aproape 15 ani, de când a terminat facultatea, s-a angajat la NNDKP.

L-a cunoscut pe Ion Nestor exact când se gândea că şi-ar fi dorit să profeseze în consultanţă şi nu ca avocat de bară. "Iar acum, după atâţia ani, mi s-a confirmat că alegerea de atunci mi se potriveşte cel mai bine." Adina Chilim-Dumitriu crede că i-a mers "din plin" - şi profesional, şi personal. Parcursul profesional în firmă a venit oarecum firesc, după multă muncă, efort şi implicare continuă.

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru departamentul pe care îl coordonează, înregistrând o cifră de afaceri de peste 900.000 euro şi "o creştere substanţială a activităţii faţă de anul 2010". O mare parte din activitate s-a datorat proiectelor de achiziţie publică organizate de autorităţile contractante din România - a fost şi o conjunctură favorabilă, având în vedere numărul de proiecte publice datorită fondurilor UE disponibile ce trebuie accesate (multe dintre ele) până în 2013. Din acest punct de vedere, "cred că şi 2012 va fi similar anului trecut şi nu mă aştept la scăderea volumului de activitate, cel puţin pe practicile pe care le coordonez - achiziţii publice, contracte comerciale, telecomunicaţii şi energie - cu accent pe domeniul gazelor naturale".

Adina Chilim-Dumitriu spune că îi este greu să numească un moment dificil în carieră, "chiar uneori mi se pare că totul mi-a reuşit destul de repede". La antreprenoriat nu s-a gândit niciodată "la modul serios". Activităţile "administrative" implicate de pornirea unui business pe cont propriu i-ar ocupa mult prea mult timp. Oricum poziţia de partener al uneia din cele mai mari case de avocatură implică foarte multe aspecte administrative, care s-ar intensifica în cazul unui business propriu. "Aşa că prefer să îmi aloc cât mai mult din timp lucrului efectiv, în proiectele pentru clienţi".

Primeşte suficient de des oferte de muncă pentru a-şi da seama "că sunt destul de cunoscută pe piaţa avocaturii". Iar cât priveşte planurile pe termen lung, spune că "profesional vorbind, nu se ştie niciodată… Viaţa îţi rezervă multe surprize".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-adina-chilim-dumitriu-nndkp-10259355
10259355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.