100 cele mai puternice femei din business - Carmen Adamescu, Unirea Shopping Center

Autor: Roşca Postat la 19 aprilie 2012 568 afişări

Carmen Adamescu, soţia omului de afaceri Dan Adamescu, este cea care coordonează afacerea cu centre comerciale a familiei Adamescu, respectiv proiectele Unirea Shopping Center din Bucureşti şi Braşov, cu venituri anuale de peste 20 de milioane de euro.

Perla coroanei Adamescu este reprezentată de centrul comercial din Bucureşti, care reuşeşte datorită poziţiei în centrul oraşului să atragă câteva zeci de mii de vizitatori în fiecare zi. Poziţia nu este singura care îi atrage pe clienţi în centrul comercial amplasat în Piaţa Unirii. În ultimii ani a fost început un puternic proces de schimbare a chiriaşilor din cadrul proiectului, fiind aduse la parterul centrului comercial branduri din portofoliul Inditex (Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka) sau H&M.

Tot la parter se află şi restaurantele McDonald's şi KFC. Carmen Adamescu, care a absolvit Facultatea de Construcţii Civile şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, deţine împreună cu soţul său mai multe afaceri pe piaţa locală. Printre acestea se numără Astra Asigurări, Hotelul Rex din Mamaia, o participaţie minoritară în cadrul companiei Intercontinental, care deţine hotelul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, compania de construcţii Baumeister şi ziarul România liberă. Familia Adamescu a preluat în 2009 şi un pachet semnificativ de acţiuni la retailerul IT&C şi de electrocasnice Flamingo pentru circa 2,5 milioane de euro, încercând să îl restructureze. Compania a intrat în insolvenţă în decembrie 2009, iar în 2010 lanţul de magazine Flanco, pe care aceasta îl controla, a fost preluat de grupul Asesoft în cadrul programului de reorganizare.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-carmen-adamescu-unirea-shopping-center-9543719
9543719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.