100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Lucia Morariu, Eximtur

Postat la 21 iunie 2012 136 afişări

Lucia Morariu conduce, împreună cu soţul său, Radu, agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de profil.

Compania a avut vânzări mai mari cu 27% la vacanţele în străinătate anul trecut, până la 9,6 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Agenţia a trimis 30.000 de români în vacanţă în străinătate anul trecut. Creşterea numărului de turişti a dus şi la creşterea cifrei de afaceri cu 18% faţă de 2010. Eximtur a deschis în acest an cinci agenţii de turism în franciză, ajungând astfel la o reţea naţională de 21 de unităţi. Agenţiile care au preluat franciza Eximtur au fost deschise în oraşele Alba Iulia, Târgu-Mureş, Bistriţa, Craiova şi Bucureşti. Eximtur a ajuns astfel la o reţea de 21 de agenţii, dintre care 14 proprii şi 7 în franciză. Lucia Morariu a fost secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar, timp de doi ani (2004-2006), a fost preşedinte al Patronatului ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism). În perioada mandatului său la minister a fost introdusă noua clasificare pentru staţiuni, care include existenţa canalizării sau a iluminatului public, dar şi alte criterii sanitare pentru autorizarea staţiunilor.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Lucia Morariu, Eximtur: La fel de greu ca şi un bărbat.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Lucia Morariu, Eximtur: Nu cred că este mai uşor sau mai greu, nu depinde de sex, ci de calităţile de lider.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Lucia Morariu, Eximtur: Relativ centralizat şi extrem de procedural.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Lucia Morariu, Eximtur: Tenacitatea, mintea organizată, atenţia pentru detalii şi pragmatismul.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Lucia Morariu, Eximtur: Amarige, Steilmann.

BUSINESS Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate

Lucia Morariu, Eximtur: Grecia, Croaţia.

BUSINESS Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Lucia Morariu, Eximtur: Echilibrat, cu atenţie deosebită faţă de activitatea şi programul fiicei noastre cele mici care are doar 11 ani.

BUSINESS Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Lucia Morariu, Eximtur: Carte: literatura SF, poliţistă, aventuri. Film : idem. Muzică: Pink Floyd.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-lucia-morariu-eximtur-9750021
9750021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.