100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Ileana Nicolae, Sika România

Autor: Andreea Mioara Neferu Postat la 30 iunie 2012 93 afişări

Ileana Nicolae conduce Sika România încă din anul 2002, când grupul elveţian cu acelaşi nume şi-a deschis primul birou pe plan local.

Sub conducerea ei, Sika a reuşit să-şi majoreze afacerile de la 400.000 de euro în 2002 la circa 18 milioane de euro în 2011. Ileana Nicolae a absolvit Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini de la Braşov în 1989, fiind repartizată la fabrica Micromotoare Piteşti, dar ulterior a decis să revină la Braşov pentru a lucra în cadrul unei fabrici de radiatoare. Mai târziu, în 2009 a absolvit şi un MBA în Marea Britanie.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Ileana Nicolae, Sika România: Dacă eşti bine pregătită în domeniul tău, indiferent care ar fi acesta, cei din jur te acceptă ca atare şi te tratează ca de la egal la egal.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Ileana Nicolae, Sika România: Experienţa mea în domeniul construcţiilor mi-a arătat că femeile care lucrează într-o lume a bărbaţilor trebuie să depună de două ori mai mult efort pentru a fi recunoscute aşa cum merită.

BUSINESS Magazin: Vi se pare că discuţia despre discriminarea de gen mai este de actualitate în 2012?

Ileana Nicolae, Sika România: Da - în anumite cercuri şi la anumite niveluri; din păcate, numărul lor este foarte mare în România, iar problema nu este adresată cum şi cât ar trebui.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-ileana-nicolae-sika-romania-9750086
9750086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.