100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Gemma Webb, British American Tobacco România

Autor: Ioana Mihai Postat la 03 august 2012 84 afişări

Numită recent la conducerea British American Tobacco România, Gemma Webb nu este numai noul director general al celei mai mari companii din industria bunurilor de larg consum. Ea este şi prima femeie ajunsă la cârma unui producător local de ţigarete.

Am fost foarte bucuroasă să accept acest post. România este o ţară în care orice director general şi-ar dori foarte mult să lucreze", declară Gemma Webb, noul director general al British American Tobacco România (BAT), cea mai mare companie din domeniul bunurilor de larg consum. Motivul esenţial pentru care orice executiv din cadrul multinaţionalei îşi doreşte să conducă filiala locală ţine de faptul că "România este una dintre cele mai performante pieţe pentru British American Tobacco", spune Webb care îi succede în funcţie lui David Waterfield. La începutul mandatului, orice manager are un obiectiv, iar Webb punctează că al său este "foarte clar" şi se referă la "păstrarea şi mărirea potenţialului de creştere a companiei, lupta împotriva contrabandei, cu o echipă locală puternică şi dedicată". Noul director general al BAT lucrează în cadrul companiei de 11 ani, ocupând anterior poziţia de trade marketing & distribution manager pe Europa de Vest, fiind numită la scurt timp general manager pentru Marea Britanie & Irlanda. Înainte de treptele parcurse în cadrul producătorului de ţigarete, Gemma Webb a lucrat în cadrul unei companii producătoare de substanţe chimice în Germania. Gemma Webb crede că în vreme ce unii manageri spun că nu e o idee bună să schimbi un sistem care funcţionează, plănuieşte să menţină oamenii "atenţi şi alerţi" pentru a elimina rutina. Ea consideră că principalul său domeniu de expertiză este managementul resurselor umane şi punctează că nu este legată de o anumită ţară, ci mai degrabă de "diversitatea pieţelor în care am făcut afaceri". Spune că nu-şi aminteşte de vreun eşec şi îi place să se considere o persoană orientată spre rezolvarea problemelor.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-gemma-webb-british-american-tobacco-romania-9890959
9890959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.