100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Eta Ştefan, Rompetrol Rafinare

Autor: Iuliana Roibu Postat la 31 iulie 2012 478 afişări

Eta Ştefan a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Inginerie Chimică Organică (1980-1985), iar ulterior a urmat cursuri postuniversitare de comerţ internaţional, trading produse petroliere, business management, leadership şi comunicare.

"După examenul de licenţă (1985) am fost repartizată la Rafinăria Petromidia unde mi-am clădit cariera profesională începând de la nivelul de operator chimist în primul an de stagiu până la nivelul pe care îl ocup în prezent, acela de director comercial", povesteşte Eta Ştefan, care lucrează deja de peste 27 de ani în cadrul rafinăriei Petromidia. Din poziţia sa, Eta Ştefan coordonează toată activitatea comercială a Petromidia şi Vega Rompetrol Rafinare, care au consemnat în 2011 o cifră de afaceri de 4,1 miliarde USD, în creştere cu 46% faţă de 2010 (când au fost 2,8 miliarde USD).

Când Eta Ştefan s-a angajat, în 1985, rafinăria Petromidia vindea şi expedia lunar circa 70.000 tone produse petroliere, majoritar păcură. Astăzi, rafinăria vinde şi expediază lunar, prin Departamentul Comercial, circa 350.000 tone produse petroliere, din care peste 80 % sunt produse superioare care îndeplinesc standardele europene de calitate. Rafinăria Petromidia trimite către punctul său de lucru, Rafinăria VEGA, semifabricate din care se obţin produse de nişă: hexan, solvenţi, white spirit, bitum, combustibili lichizi de încălzire, 30.000 de tone din aceste produse fiind vândute lunar de echipa Departamentului Comercial. Prin Midia Terminal, rafinăria exportă acum circa 50% din producţie, exporturile focalizându-se pe bazinele Mării Negre şi Mării Mediterane. Valoarea totală a exporturilor realizate de Rompetrol Rafinare (Rompetrol Rafinare - rafinăriile Petromidia şi Vega, Rompetrol Petrochemicals şi Rompetrol Gas) s-a majorat în 2011 cu peste 53% faţă de nivelul din 2010, până la 1,5 miliarde USD.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-eta-stefan-rompetrol-rafinare-9890853
9890853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.