100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Eliza Erhan, Millennium Bank Romania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 mai 2012 266 afişări

„Nu cred că există diferenţe de gen atunci când vine vorba de profesionalism", afirmă Eliza Erhan, director de dezvoltare a produselor de retail la Millennium Bank România.

"E drept însă că o femeie trebuie să fie mult mai organizată şi mai concentrată pe ceea ce face pentru a putea acorda atenţia necesară atât activităţii profesionale, cât şi familiei. Şi, în plus, trebuie să fie suficient de puternică pentru a rezista tentaţiei de a renunţa în momentele dificile." În ce priveşte stilul de management, crede că diferenţele ţin mai mult de experienţă şi de personalitate decât de gen, însă femeile sunt în general mai practice, mai empatice şi orientate către soluţii şi decizii, deşi au dezavantajul că "sunt mai vulnerabile emoţional decât bărbaţii, se implică mai mult sufleteşte în ceea ce fac şi, de aceea, pot fi mai afectate când lucrurile nu ies aşa cum trebuie". Ca lider, Erhan e adepta stilului democratic şi participativ, pentru că "mai multe minţi pot produce ceva mult mai bun decât una singură".

Eliza Erhan a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE în 1999, apoi un program de Studii Europene organizat de Academia Istropolitana Nova din Slovacia, iar în 2002 a terminat un master în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la SNSPA. În 2008 a câştigat o bursă de studii oferită de Intercollege IBS şi revista BUSINESS Magazin pentru programul MBA al City University of Seattle. A lucrat în Banca Ţiriac, unde a ajuns în 2000 în urma unui proces de selecţie a 10 tineri absolvenţi din acel an, iar din 2004 la HVB Bank, unde s-a implicat direct în fuziunea HVB-Banca Ţiriac şi apoi HVB Ţiriac-UniCredit. Din 2007 conduce activitatea de marketing şi dezvoltare a produselor de retail şi activitatea de bancassurance din Millennium Bank România.

Afirmă că s-a împăcat deja cu ideea că nu poate trage o linie de delimitare care să separe strict viaţa profesională şi cea personală. "Presiunea şi aşteptările sunt foarte mari din ambele părţi, de aceea uneori mi-aş dori ca ziua să fie mai lungă pentru a putea finaliza tot ceea ce mi-am propus." Pentru ea, familia este "atât stâlpul meu de rezistenţă, cât şi motorul care mă împinge mereu înainte, iar fetiţa mea e comoara care m-a îmbogăţit sufleteşte în ultimii trei ani de zile". Încearcă să profite la maximum de timpul liber destul de limitat, în primul rând călătorind, ba chiar păstrează tot timpul în geantă o agendă în care notează locurile pe care îşi doreşte să le vadă. "Vacanţa de anul trecut din Muntenegru a fost o adevărată revelaţie, pentru că am descoperit locuri pline de farmec şi frumuseţe pură. Golful Kotor este o capodoperă a naturii, cu privelişti ce îţi taie respiraţia, în timp ce salba de oraşe medievale arată ce lucruri minunate şi durabile pot construi oamenii. Şi îmi place foarte mult Istanbulul pentru modul cum îmbină opusurile: vechi şi modern, Asia şi Europa, mistic şi pământesc."


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-eliza-erhan-millennium-bank-romania-9638179
9638179
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.