100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Carmen Sebe, Avangate

Postat la 27 iulie 2012 604 afişări

Carmen Sebe a condus echipa Avangate, din poziţia de CEO, din 2006 până în 2011, când a devenit COO. CEO-ul Avangate de acum este americanul Carl Theobald.

A mai condus şi GECAD ePayment, call centerul Avangate care a fuzionat în 2006 cu ePayment. De asemenea, a condus echipele de marketing şi vânzări de la RAV până în 2003, când tehnologia RAV a fost vândută către Microsoft. A absolvit Politehnica Bucureşti, care i-a dat o bază tehnică foarte solidă, şi managementul la Open University din Marea Britanie. În prezent este chief operating officer la Avangate şi se ocupă de tot ce înseamnă partea operaţională. Spune că unul dintre cele mai dificile momente din carieră tocmai urmează - mutarea la biroul din Statele Unite şi încercarea de a planta cultura unei companii româneşti în Silicon Valley.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Carmen Sebe, Avangate: Depinde de câţiva factori, în primul rând de echipa cu care lucrezi şi de domeniu. Sunt domenii consacrate bărbaţilor. Dar, chiar indiferent de aceste aspecte, este în general mai greu pentru o femeie să ajungă într-o poziţie de top management.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Carmen Sebe, Avangate: Cred că femeile în general ştiu să fie mai convingătoare decât bărbaţii. Cât de uşor te impui depinde de talentul oratoric al fiecăreia şi de cunoştinţele care susţin ceea ce spui. Desigur că există încă prejudecăţi în lumea în care trăim şi probabil, statistic vorbind, femeile sunt încă defavorizate atât în ceea ce priveşte poziţiile ocupate, cât şi nivelul salarial.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi de creare a unei afaceri?

Carmen Sebe, Avangate: Stilul a fost mereu de încurajare a echipei că poate face mai mult şi poate ajunge unde poate le-a fost teamă să îşi imagineze singuri că o pot face. Astfel am crescut şi ePayment, şi Avangate şi vedeţi unde au ajuns.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Carmen Sebe, Avangate: Empatia şi rabdarea, dar şi un spirit organizatoric bun. Bărbaţii tind să fie mai "războinici", femeile ştiu să se organizeze mai bine şi să încurajeze acolo unde este nevoie.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Carmen Sebe, Avangate: Nu mă orientez neapărat după branduri anume, ci după stil. Îmi place să mă îmbrac business casual, să mă simt bine şi în acelaşi timp femeie.

BUSINESS Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate.

Carmen Sebe, Avangate: Ador locurile însorite, cu mare şi plajă, dar îmi plac mai mult destinaţiile unde e şi ceva de vizitat.

BUSINESS Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Carmen Sebe, Avangate: În timpul săptămânii, mai greu. Am renunţat la transportul plătit al copilului spre şcoală când mi-am dat seama că în timpul săptămânii nu mai apuc să comunic cu el în afară de o oră maxim seara, când este oricum obosit.

BUSINESS Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Carmen Sebe, Avangate: Carte cu siguranţă. Citesc cât pot de mult şi nu numai beletristică, cât şi cărţi de business. Te ajută să vii mereu cu idei noi şi alte perspective.

BUSINESS Magazin: Care e lucrul din viaţa dvs. pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Carmen Sebe, Avangate: Îl cheamă Vlad şi are 7 ani.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-carmen-sebe-avangate-9890573
9890573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.