100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Steven van Groningen, preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România - 024

Postat la 08 ianuarie 2022 158 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Steven van Groningen, preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România - 024

Steven van Groningen este cel mai longeviv şef de bancă de pe piaţă. El a preluat conducerea Raiffeisen Bank România în 2002, atunci când grupul austriac a cumpărat Banca Agricolă, reuşind apoi să o integreze, rezultatul fiind o bancă de top cinci în România, care a fost extrem de profitabilă, atât în perioada de boom economic şi bancar 2004-2008, cât şi în perioada de criză, din 2008 încolo.

El a anunţat anul acesta că se pregăteşte să se retragă de la conducerea executivă a băncii, după 19 ani.

Marile pasiuni ale executivului – bankingul şi sportul – reprezintă deopotrivă tradiţii de familie, moştenite de generaţii.

Executivul vorbeşte şase limbi şi este absolvent al Universitatăţii Leyden din Olanda, cu specializare în drept comercial.

Căsătorit cu canotoarea şi campioana olimpică Valeria Răcilă, practică la rândul său canotajul, fiind pasionat totodată de activităţi caritabile, pictură, scris (are un blog) şi de participarea la triatloane.

Steven van Groningen a fost votat drept cel mai admirat CEO din România în două ediţii ale acestui anuar.

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Cea mai importantă prioritate pentru noi e să ne intensificăm eforturile în a deveni sustenabili. Este o temă importantă pentru noi şi deja din 2017 folosim sintagma „Banking Responabil”, iar de peste 10 ani dăm publicităţii Raportul de Sustenabilitate, cu date non- financiare, conform standardelor internaţionale. Acum este un moment bun să facem un efort şi mai mare şi să investim în produse, servicii, procese sustenabile.

2. La fel de important este să facem eforturi pentru a înţelege cum va arăta lumea după pandemia de COVID-19. În primul rând mă preocupă să găsim un nou mod de a lucra împreună, noi ca echipă, dar bineînţeles şi cu clienţii noştri.  Să fim împreună, să socializăm, să fim respectaţi pentru ce facem, să colaborăm, să comunicăm face parte din noi ca oameni şi trebuie să avem grijă de toate aceste lucruri.

Ž3. A treia prioritate este să mă asigur că organizaţia noastră e pregătită pentru orice ne aşteaptă în viitor, cu o viziune clară, cu obiective clare, dar şi cu destule resurse să facem faţă la evenimente neaşteptate. Pandemia ne-a învăţat încă o dată că viitorul este impredictibil. Să fii sănătos, puternic şi rezistent nu este important numai pentru noi ca persoane, acelaşi lucru să aplică şi la o organizaţie, la o companie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.