100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Marian Ion, CEO, ING Tech România: „Adaptabilitatea este o calitate-cheie, mai ales în momente de tranziţie şi transformare”

Postat la 26 martie 2022 861 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Marian Ion, CEO, ING Tech România: „Adaptabilitatea este o calitate-cheie, mai ales în momente de tranziţie şi transformare”

Marian Ion, CEO ING Tech România, conduce hubul global de dezvoltare software al grupului ING încă de la înfiinţarea acestuia, în anul 2015.

Înainte de a-şi începe cariera în  IT, Marian a fost implicat în mediul educaţional ca profesor de informatică. El şi-a început cariera în tehnologie în departamentul de IT al ING Bank România în anul 2001, ocupând ulterior poziţia de deputy director în cadrul departamentului, unde a participat la construirea şi dezvoltarea diviziei de Retail Banking. Anterior preluării poziţiei de CEO în ING Tech România, el a condus echipa IT dedicată diviziilor de Wholesale şi Mid Corporate Banking din ING Bank România (companii mari şi mijlocii), fiind responsabil cu dezvoltarea şi implementarea strategiei IT pentru aceste divizii.

În prezent, cu o experienţă de peste 20 de ani în IT şi management, Marian Ion conduce o companie  tânără, dinamică şi multiculturală, care a crescut la peste 1000 de angajaţi în cei şase ani de la înfiinţare şi care are planuri de dezvoltare ambiţioase.

În prezent, compania lucrează cu 24 de entităţi din cadrul ING, dezvoltând soluţii de core banking, touchpoint architecture, software pentru ATM, soluţii pentru financial markets, dezvoltări Java, data management etc.

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Şi pentru noi, ultimele luni au determinat regândirea şi reaşezarea planurilor de viitor, asimilând lecţiile perioadei prin care încă trecem. Cred că impactul pandemiei în gândirea de business este de necontestat. Unele lucruri au devenit prioritare, altele şi-au pierdut din importanţă, iar câteva aspecte au fost puternic validate în această perioadă, dovedindu-se esenţiale. Astfel, în ING Tech cultura internă şi relaţia angajat-angajator sunt principii esenţiale după care ne-am ghidat în toţi aceşti ani şi vor rămâne prioritatea noastră şi în perioada următoare: să construim o cultură internă centrată pe individ, care pune preţ pe calitatea interacţiunii (online, offline, hibrid), pe mediul de lucru şi dezvoltarea colegilor noştri – ca profesionişti şi, de ce nu, ca indivizi.

2. Un alt aspect pe care îl avem în vedere cu prioritate pentru anii următori este dezvoltarea unor soluţii complete, dezvoltate integral de ING Tech (end-to-end), soluţii care au impact semnificativ la utilizatorul final.

3. A treia direcţie pentru viitor, şi parte din strategia noastră de business, este legată de evoluţia companiei. Adaptabilitatea este o calitate-cheie, mai ales în momente de tranziţie şi transformare, precum cele prin care trecem şi considerăm că procesele interne trebuie adaptate noii realităţi care acum se reconstruieşte sub ochii noştri. O companie care îşi doreşte să rămână competitivă şi relevantă trebuie să ţină pasul şi chiar să anticipeze forma pe care realitatea o ia.  Îmi doresc ca ING Tech să fie una dintre aceste companii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.