100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Horia Ciorcilă, preşedinte Consiliu de Administraţie, Banca Transilvania - Locul 7

Postat la 24 decembrie 2021 716 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Horia Ciorcilă, preşedinte Consiliu de Administraţie, Banca Transilvania - Locul 7

Bancherul-antreprenor Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii şi apoi preşedintele Băncii Transilvania, a început să construiască în urmă cu aproximativ un sfert de secol, în două camere înghesuite de pe malul Someşului din Cluj, alături de alţi oameni de afaceri, povestea unei bănci private.

Practic, istoria Băncii Transilvania a început în 1994, în Cluj-Napoca,  la iniţiativa a  13 oameni de afaceri, ideea fiind aceea de a crea o bancă locală, un brand „de Cluj“.

În anul 1997, Banca Transilvania devenea prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti. A urmat apoi o strategie de creştere a băncii atât organică, cât şi prin achiziţii.

Banca Transilvania (cu simbolul bursier TLV), a devenit cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, acestea ajungând la 107,5 miliarde de lei la nivel de grup anul trecut, în creştere cu 17,2% faţă de anul precedent. Valoarea veniturilor operaţionale a fost de

4,5 miliarde de lei, iar profitul net s-a situat anul trecut la 1,476 miliarde de lei la nivel de grup, în scădere cu 20% faţă de anul precedent, în timp ce veniturile operaţionale s-au diminuat cu 1,6% la 4,5 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.