100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Grigore Horoi, preşedinte, Grup Agricola Bacău - 090

Postat la 15 martie 2022 240 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Grigore Horoi, preşedinte, Grup Agricola Bacău - 090

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi este economist şi doctorand în ştiinţe economice.

Şi-a început cariera în cadrul grupului de firme Agricola în urmă cu peste două decenii şi jumătate, preluând frâiele conducerii întregului grup în 2009.

Este căsătorit şi are doi copii, iar dacă ar fi să aleagă altă profesie, i-ar plăcea să fie antrenor.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de peste 683 de milioane de lei.

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Am primit din partea AGA în urmă cu un an un nou mandat în Consiliul de Administraţie al Agricola Internaţional S.A. şi angajamentul echipei de management este să creştem valoarea companiilor şi să sporim satisfacţia celor implicaţi: acţionari, angajaţi, parteneri, societate. Avem de mai mulţi ani stabilit un set de indicatori la toate firmele din Grup, pe care îl urmărim în evoluţie, indicatori care garantează o dezvoltare susţinută şi echilibrată a business-urilor noastre. De asemenea, încă de mai mulţi ani aplicăm cu rezultate bune o strategie de business care are ca obiective creşterea şi diferenţierea la nivelul portofoliilor de produse cu care suntem în piaţă. La nivel de conduită, deşi în aceste momente au apărut presiuni enorme pe costuri, Agricola îşi menţine principiul deontologic prioritar: nu facem rabat la calitate la niciun produs al nostru.

2. Sustenabilitatea afacerilor din Grupul Agricola reprezintă o altă prioritate. Companiile noastre au rădăcini în peisajul economic naţional de peste 60 de ani. Respectăm tot ce au făcut oamenii talentaţi şi muncitori pe care i-am succedat şi ne străduim să facem lucrurile mai bine şi responsabil în raport cu realităţile noilor vremuri. Facem eforturi ca dezvoltarea businessurilor noastre să răspundă nevoilor prezentului fără a aduce atingere capacităţii generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi. Resursele sunt finite, deci trebuie folosite responsabil şi atent pentru a ne asigura că sunt suficiente pentru generaţiile viitoare, fără a scădea calitatea vieţii în prezent. Strategia noastră de dezvoltare abordează sustenabilitatea prin implementarea de acţiuni specifice direcţionate în patru domenii cheie: Oamenii, Produsele, Mediul şi Profitul.

3.Ž Pregătirea echipei de mâine care să ducă afacerile mai departe. Lucrăm de mulţi ani după sisteme care delimitează în mod pragmatic palierele de reponsabilităţi, încurajăm asumarea şi performanţa şi le împărtăşim în mod constant. În afara altor activităţi similare, derulate la niveluri caracteristice fiecărei companii şi specializărilor, de zece ani avem tradiţia organizării unei întâlniri strategice anuale ale echipei de top management a Grupului Agricola. Anul acesta am invitat la această întâlnire şi tineri manageri, oameni cu potenţial şi apreciaţi pentru ceea ce fac zi de zi, tocmai pentru a le oferi experienţa unei abordări la nivel macro businessurilor noastre, însă şi convinşi de faptul că de la ei vom primi insighturi de calitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.