100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy - 038

Postat la 14 ianuarie 2022 169 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy - 038

Dragoş Damian a preluat pentru a doua oară conducerea Terapia Ranbaxy, unul dintre cei mai mari producători de medicamente generice din România, în 2010; a revenit atunci în cadrul companiei după doi ani în care a ocupat poziţia de director general al Zentiva, alt mare producător de generice.

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi şi-a început cariera în industria farmaceutică în 1993, în cadrul companiei Roche, unde a promovat rapid până la poziţia de medical manager.

Între 1999 şi 2004 a avansat din postura de country manager conducând reprezentanţa Menarini/Berlin-Chemie, apoi a fost cooptat de Terapia, unde a ocupat pe rând poziţia de director comercial, respectiv CEO, odată cu preluarea companiei Terapia de către grupul Ranbaxy.

Pe lângă producerea medicamentelor generice, compania pe care o conduce cuprinde şi unităţi de cercetare şi dezvoltare, laboratoare de calitate, de farmacovigilenţă, de studii clinice şi de bioechivalenţă. Aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 791 milioane de lei şi un profit net de 191,8 milioane de lei în 2020, având un număr mediu de 849 de salariaţi, potrivit datelor publice disponibile.

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Lansarea în următorii trei ani a 10 produse medicamentoase noi în fiecare dintre ţările pe care le am în administrare, incluzând anticorpi monoclonali inovativi şi biosimilare.

2. Lărgirea ariei de acoperire din exporturi prin includerea a cinci noi pieţe de destinaţie în Uniunea Euro-Asiatică.

3.Ž Continuarea investiţiilor industriale în modernizare şi extindere, de circa 5 milioane de euro în fiecare an.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.