100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Anca Vlad, Fondator şi acţionar, Fildas-Catena - 083

Postat la 14 februarie 2022 75732 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Anca Vlad, Fondator şi acţionar, Fildas-Catena - 083

Anca Vlad este una dintre primele femei care au mizat pe antreprenoriat imediat după Revoluţie, când a pus bazele reţelei Fildas; în 1993 a înfiinţat distribuitorul de produse farmaceutice Fildas Trading, iar reţeaua de farmacii Catena a apărut în 1999.

La începutul carierei lucra atât ca profesor de engleză, la sfârşit de săptămână, cât şi ca traducător la diverse congrese de medicină. A făcut şi consultanţă în marketing, mai exact ajuta străinii să se familiarizeze cu oportunităţile de afaceri pe plan local.

Antreprenoarea a urmat cursurile secţiei de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice.

Reţeaua de farmacii Catena a ajuns la un portofoliu de peste 850 de unităţi şi a înregistrat anul trecut afaceri de peste 4,7 mld. lei în 2020, în timp ce distribuitorul de medicamente Fildas a ajuns în 2020 la afaceri de 4,3 miliarde de lei, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor oferite de companie.

Profilul Ancăi Bidian a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, ediţia 2021. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.