Grow faster
Marian Tudor, Warehouse Director eMAG: „Să fii un bun profesionist este una, dar să fii manager este complet diferit şi cu mult mai greu. În primul rând, un manager trebuie să ştie să asculte, să fie un bun psiholog şi, mai ales, să nu uite să fie om.”

Campion în logistică

20 dec 2021 Autor: Ioana Matei

După ce vreme de şapte ani a fost campionul Capitalei la judo, iar apoi a devenit chiar şi campion naţional, Marian Tudor a avut parte de un parcurs care pare să nu aibă nimic în comun cu sportul de performanţă. Adrenalina nu îi lipseşte însă nici acum pentru că din rolul său actual, de Warehouse Director, este responsabil de menţinerea motoarelor turate ale celui mai mare retailer online de pe piaţa locală.

 

Din poziţia de warehouse director, Marian Tudor are un rol cheie în operaţiunile eMAG: este responsabil de grestionarea unor stocuri uriaşe şi de spaţii de depozitare de peste 250.000 mp. Nu este singur în această misiune şi are alături 1.650 de colegi care se asigură de eficienţa maximă a unui business în care fiecare secundă contează.

„Din poziţia de manager în alt domeniu am decis să o iau de la zero în logistică. Am pornit de jos, însă am avut în minte o singură direcţie: în sus. De ce am pornit de jos? Păi eu cred că doar aşa poţi să fii foarte bun, învăţând tot”, crede Marian Tudor, care lucrează în cadrul eMAG de aproximativ opt ani.

Traseul său până la acest rol a fost unul atipic, care a implicat o schimbare de 180 de grade a traseului său profesional: a fost sportiv de performanţă, iar după ce vreme de şapte ani la rând a fost campion la judo pe Bucureşti, a reuşit să-şi împlinească visul de a fi campion naţional. A visat apoi să atingă următorul nivel, pe cel european, însă pare că viaţa a avut alte planuri pentru el. Nu o să uite însă niciodată învăţăturile deprinse ca urmare a practicării sportului de performanţă, care îl ajută şi astăzi: „Am învăţat să-mi setez obiectivele foarte clar, iar asta m-a structurat foarte mult”.

După toată experienţa sa din ambele domenii, crede că oricât de mult ai studia, nu eşti pregătit pentru ce urmează. „Primele joburi mi-au adus rezultate profesionale, însă nu mi-am găsit locul, aşa că am riscat totul”, descrie el decizia de a-şi schimba traseul profesional cu totul, în momentul în care a ales să se alăture eMAG, în 2015. Motivul a fost, spune el, legat de oameni: „Există oameni care lucrează pentru oameni, mai presus de orice alte avantaje, iar eu sunt unul dintre ei. Am ales eMAG pentru că am crezut în ceea ce urmează să construim împreună, iar anii pe care i-am petrecut aici, proiectele de amploare desfăşurate mi-au demonstrat că am ales bine”.

Anii ce au urmat au fost spectaculoşi, având posibilitatea să crească echipe pe măsura dezvoltării businessului: „Am avut ocazia să construiesc o echipă în adevăratul sens al cuvântului, alături de care am realizat proiecte curajoase: am construit depozite proprii în termene foarte scurte – 120.000 mp în 10 luni – şi proiecte de automatizare”.

Uitându-se retrospectiv, la cele două decenii pe care le-a petrecut în domeniul logisticii, spune că felul în care a evoluat l-a ajutat să cunoască toate detaliile industriei: „Am plecat de jos, am învăţat totul pas cu pas, astfel că acum cunosc fiecare piesă din din motorul operaţiunilor logistice, aşa că îmi este uşor să ajustez şi să decid cum anume să fac asta astfel încât să obţin cele mai bune rezultate”. Iar când vine vorba despre deciziile pe care le-a luat de-a lungul timpului, crede că niciuna nu s-a dovedit prea grea:  „Nu există problemă care să nu poată fi rezolvată. Cu acest gând şi cu o experienţa acumulată în aproape 20 de ani de logistică, deciziile nu sunt dificile”.

Dincolo de specificităţile industriei, Marian Tudor menţionează calităţile pe care el le consideră esenţiale pentru un lider, indiferent de domeniul în care acesta lucrează: „Să fii un bun profesionist este una, dar să fii manager este complet diferit şi cu mult mai greu. În primul rând, un manager trebuie să ştie să asculte, să fie un bun psiholog şi, mai ales, să nu uite să fie om”. Iar de la colegii care îl înconjoară, aşteaptă acelaşi tip de calităţi: „Cel mai mult apreciez onestitatea şi loialitatea. Într-o piaţă aflată în continuă mişcare, încep să fie două calităţi rare. Consider că lipsa de asumare este un mare defect”. Anul acesta, poate mai mult ca niciodată, aşteptările sale nu au fost înşelate: „Anul acesta, cel mai mult am fost plăcut surprins de oameni.”

Pe plan personal, Marian Tudor îşi găseşte împlinirea alături de familia sa, iar „timpul petrecut alături de ea este poate cel mai mare hobby al meu”. Totuşi, îşi găseşte timp să şi gătească, tot pentru cei dragi şi apropiaţi lui.

Ce îşi doreşte în continuare de la rolul său? „Să susţinem în continuare businessul, cu eficienţă maximă, fiind atenţi la nevoile clienţilor şi la calitatea serviciilor pe care le oferim”.


3 întrebări pentru managementul eMAG

1.Œ Cum aţi descrie eMAG din perspectiva potenţialului de dezvoltare şi învăţare?

Fără falsă modestie aş spune că eMAG este motorul retailului online, cu operaţiuni logistice foarte complexe, mereu în căutare de soluţii noi şi inovatoare. Aici înveţi ceva nou în fiecare zi.

 

2. Cum aţi descrie atmosfera de lucru şi colegii de la eMAG?

Adrenalină pură. Libertate, pasiune şi oameni deştepţi, săritori, foarte buni în ceea ce fac, deschişi şi prietenoşi.

 

3. Ce oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională există în compania din care faceţi parte?

eMAG îţi oferă libertatea de a-ţi depăşi limitele. Atunci când eşti pasionat de ceea ce faci, eşti serios şi muncitor, rezultatele apar.

O campanie Business Magazin si   

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.