Catalogul CSR 2021 - septembrie

Catalogul CSR 2021 - septembrie
Cum construim viitorul investind în prezent?
 
„Cum răspunzi nevoilor prezentului fără să le compromiţi pe cele ale viitorului?” şi „Cum construieşti viitorul investind în prezent?” par să fie întrebările la care companiile din toată lumea încearcă să răspundă. Sustenabilitatea şi responsabilitatea socială nu mai sunt demult doar concepte care sună frumos în prezentările companiilor, ci reprezintă singura modalitate prin care businessul acestora să îşi asigure existenţa şi peste ani. Iar asta se vede în creativitatea iniţiativelor de CSR (Corporate Social Responsibility), precum şi a bugetelor alocate acestui tip de proiecte şi de către companiile din România.
 
Dacă anul trecut majoritatea proiectelor primite de redacţia Business MAGAZIN s-au concentrat pe gestionarea situaţiei pandemice, din proiectele primite anul acesta reiese că angajatorii din varii industrii sunt preocupaţi nu doar de presiunea lipsei de forţă de muncă din prezent, ci şi de asigurarea calităţii generaţiilor viitoare de angajaţi. S-a tot vorbit despre faptul că deseori pregătirea teoretică, din cadrul şcolilor şi universităţilor, nu este corelată cu piaţa muncii, iar acum companiile pare că au luat problema în propriile mâini. Angajatorii au găsit soluţii ingenioase pentru toate nivelurile de educaţie, fie că vorbim despre preşcolari sau studenţi – câteva exemple fiind platformele tehnologice de studiu interactiv construite în timp record în perioada de început al pandemiei, bursele acordate celor cu rezultate excelente, cărţile noi aduse în unele şcoli, dotarea cu utilităţi în cazul altora sau chiar crearea de programe care să îi familiarizeze pe tinerii studenţi cu realitatea lumii de business.
 
Nu au lipsit nici iniţiativele legate de mediu – iar proiecte precum combaterea poluării cu deşeuri a apei, promovarea culturilor bio, reducerea consumului de plastic şi fixarea unor obiective ferme de renunţare la folosirea acestuia, reciclarea şi combaterea risipei alimentare, au fost menţionate de mai multe dintre companii. La capitolul sănătate, avem ca exemplu inclusiv un proiect de creştere a accesului la tratamente, la propriu – una dintre companii a facilitat transportul copiilor din zone inaccesibile care aveau nevoie de tratament la spital. Alte companii s-au uitat la cele mai de bază nevoi ale societăţii – stringente în continuare pentru o parte a populaţiei – accesul la hrană şi dreptul la incluziune socială.
 
Cât de responsabile sunt, de fapt, companiile din România, vă lăsăm să descoperiţi chiar voi prin intermediul fişelor trimise de reprezentanţii acestora la solicitarea noastră, publicată în luna septembrie pe site-ul businessmagazin.ro, precum şi pe platformele Facebook şi LinkedIn ale publicaţiei. Nu avem pretenţia că am cuprins în acest catalog toate iniţiativele private de îmbunătăţire a societăţii – însă cele prezentate sunt cu siguranţă o parte importantă a acestora. Pe restul, sperăm să le descoperim în ediţiile viitoare fiindcă este evident că solidaritatea şi grija faţă de locul unde îşi desfăşoară afacerile sunt din ce în ce mai importante pentru companii.
 
Mai multe detalii puteţi citi în Catalogul Cele mai responsabile companii  - ediţia 2021
 
Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.
 
Comandă catalogul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.

 


 

Cantitate: buc.
 

Urmărește Business Magazin

cataloagele business magazin
ZF.ro
Aunţul făcut de DRPCIV: Ce trebuie să ştie toţi posesorii de permise auto şi cei de autovehicule. Este pentru prima dată când se întâmplă asta Aunţul făcut de DRPCIV: Ce trebuie să ştie toţi posesorii de permise auto şi cei de autovehicule. Este pentru prima dată când se întâmplă asta
Surpriză: O nouă aplicaţie de digital banking şi transfer de bani în România
Mediafax
Sondaj Sociopol pentru iunie 2022 - PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere Sondaj Sociopol pentru iunie 2022 - PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere
Fostul director Coinbase: "În viitor, noi ţări ar putea fi înfiinţate pe internet. Liderii politici de azi au eşuat, iar guvernele nu se pot adapta la noua realitate tehnologică"
MonitorulApararii
Analiză: Aruncător autopropulsat care poate executa o misiune de foc în doar 46 de secunde Analiză: Aruncător autopropulsat care poate executa o misiune de foc în doar 46 de secunde
Bombardierul strategic B-21 Raider va efectua primul zbor în 2023
MonitorulPartidelor
Prioritatea lui Drulă, noul lider USR Prioritatea lui Drulă, noul lider USR
VIDEO Discursul ministrului Energiei, întrerupt de George Simion: Hoţule vs. Eşti un prost
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Cu frâna trasă pe podul suspinelor...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.