Catalogul 105 Cele mai puternice femei din business - ediţia 2020

Catalogul 105 Cele mai puternice femei din business  - ediţia 2020

FEMEILE CARE SALVEAZĂ LUMEA

În timp ce lucram la catalog, din confortul casei transformate în birou şi cu ştirile în surdină, un coleg mi-a spus că vrea să scrie pentru revistă articolul „Femeile care salvează lumea”. Nu mă gândisem până în acel moment că, cel puţin în Europa, soarta economică şi nu numai, ci şi a cetăţenilor, stă acum, în vremuri de criză, în mâinile femeilor. Christine Lagarde, preşedintele Băncii Europene Centrale din toamna anului trecut, trebuie să salveze zona euro. Economistul de origine bulgară Kristalina Ivanova Georgieva-Kinova, care este preşedintele Fondului Monetar Internaţional de anul trecut, trebuie să susţină toate ţările membre şi a anunţat deja că pune la dispoziţia celor mai sărace dintre acestea 50 de miliarde de dolari. Ursula von der Leyen, care conduce Comisia Europeană tot de la finalul anului anterior, trebuie să menţină unitatea Uniunii Europene în lupta împotriva coronavirusului.

Soarta întregii Europe stă în abilităţile lor de a lua decizii în situaţii nemaiîntâlnite până acum.  Le-am provocat pe doamnele prezente în acest catalog să ne spună care cred că sunt calităţile specifice femeilor când este vorba de leadership. În majoritatea răspunsurilor s-au repetat empatia, rezilienţa, intuiţia.

E nevoie de empatie ca să trecem prin criza pe care o traversăm şi să-l înţelegem pe cel de lângă noi – cetăţean, companie sau ţară. De rezilienţă, indiscutabil, pentru că în acest moment lupta pe care o vom duce se arată a fi una pe termen lung. Nu mai vorbim despre intuiţie – fiindcă nu există „proceduri” pentru a gestiona o astfel de situaţie.

Este o criză în care raţionalul poate nu ajută atât de mult, iar femeile pot să îşi acceseze mai uşor emoţionalul. Aşa cum spunea una dintre femeile manager intervievate în acest catalog, în situaţii dificile „trebuie să apelăm la inimă. Acolo vor fi toate răspunsurile, liniştea, puterea, entuziasmul, vitalitatea, empatia, deschiderea şi creativitatea”.

Pe asta ne-am propus să ne axăm pentru ediţia de anul acesta a catalogului: pe calităţile femeilor puternice şi pe pe modul în care ele pot să inspire generaţiile următoare de lideri. De asemenea, fiindcă unul dintre crezurile revistei Business MAGAZIN este că succesul nu are graniţe – un lucru devenit poate şi mai evident acum, când graniţele fizice practic nu mai contează pentru activităţile multora dintre noi – veţi regăsi în paginile acestui catalog mai multe exemple de femei manager care au preluat responsabilităţi la nivel internaţional, pornind din România, motiv pentru care am suplimentat numărul de locuri din acest catalog cu 5. La ediţiile anterioare ale catalogului 100 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, una dintre condiţii era ca activităţile liderilor cu care am discutat să se desfăşoare în România. Ele sunt cu siguranţă mai multe, dar probabil ar trebui să facem un catalog separat pentru a le include. De ce nu, poate fi unul dintre proiectele viitoare ale revistei Business MAGAZIN.
Cu mai multe femei în leadership – şi, totuşi, mai puţine provocări.

Ioana Matei,
redactor-şef Business Magazin

 

Mai multe detalii puteţi citi în Catalogul 105 Cele mai puternice femei din business  - ediţia 2020

Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.

Comandă catalogul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.


 

Cantitate: buc.
 

Urmărește Business Magazin

cataloagele business magazin
Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Mediafax
În România sunt reglementate doar testele PCR. Capacitatea de testare ar putea creşte, însă, dacă am folosi şi testele de anticorpi În România sunt reglementate doar testele PCR. Capacitatea de testare ar putea creşte, însă, dacă am folosi şi testele de anticorpi
Măsuri anti COVID-19 în România: Purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice din Cluj. E prima zi de restricţii în Bucureşti, unde şcolile au intrat în scenariul roşu
MonitorulApararii
FEDERAŢIA RUSĂ - JURNAL MILITAR LA FLANCUL DE EST AL NATO (1-15 OCTOMBRIE 2020) FEDERAŢIA RUSĂ - JURNAL MILITAR LA FLANCUL DE EST AL NATO (1-15 OCTOMBRIE 2020)
MI6: Moştenirea lui Younger
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.