UPC nu scapă de amenda pentru abuz de poziţie dominantă

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 octombrie 2011 77 afişări

Amenda în valoare de 17,6 de milioane de lei aplicată în 2006 de Consiliul Concurenţei operatorului telecom UPC România pentru abuz de poziţie dominantă a fost menţinută în ciuda contestaţiei în instanţă făcută de companie.

Consiliul Concurenţei a amendat în urma unei investigaţii finalizate la finele lui 2006 Cablevision of Romania şi UPC România (în calitate de succesor al Astral Telecom) cu suma totală de 17,8 de milioane de lei pentru abuz de poziţie dominantă manifestat prin impunerea de tarife majorate în mod nejustificat şi de creşterea costurilor.

Decizia autorităţii de concurenţă a fost atacată de ambele companii la Curtea de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat în favoarea reclamanţilor. Ulterior, Consiliul Concurenţei a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a câştigat în cazul UPC, în timp ce procesul cu Cablevision of Romania este încă în derulare.

Astfel, UPC va trebui să plătească amenda în valoare de 17,6 de milioane de lei.

În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a mai constatat şi sancţionat cu aproximativ 8 milioane de lei companiile UPC România şi RCS&RDS (în calitate de succesor al HI-FI Quadral şi TVS Holding) pentru participarea la un cartel având ca obiect împărţirea pieţei serviciilor de cablu din municipiul Timişoara. Pentru această practică anticoncurenţială, instanţa a anulat amenzile fără a se pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei companiilor implicate, ci considerând că aplicarea sancţiunilor s-a prescris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
upc,
amenda,
pozitie dominanta,
abuz
/business-hi-tech/telecom/upc-nu-scapa-de-amenda-pentru-abuz-de-pozitie-dominanta-8837072
8837072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.