Nikolai Beckers preia de la Stefanos Theocharopoulos cârma Cosmote şi Romtelecom

Autor: Anca Barbulescu Postat la 12 martie 2013 128 afişări

Germanul Nikolai Beckers a fost numit în funcţia de CEO al operatorilor cu afaceri anuale de peste un miliard de euro Cosmote şi Romtelecom, controlaţi de grupul elen OTE, începând cu 1 aprilie. Stefanos Theocharopoulos este promovat în poziţia de Group Chief Technology & Operations Officer, atât pentru telefonia fixă, cât şi cea mobilă, în cadrul OTE în Grecia, unde va conduce peste 6.000 de angajaţi.

Beckers a fost CEO T-Systems Franţa începând din septembrie 2011. Are o experienţă extinsă în telecomunicaţii, IT&C, internet şi social media. Şi-a început cariera în 1989 în cadrul Deutsche Bank şi a ocupat o serie de poziţii de management ca preşedinte şi CEO al Deutsche Telekom Franţa, ma--naging director al Deutsche Telekom Filipine, Financial Director al T-Online Franţa. El a fost, de asemenea, CEO al subsidiarei DT din FYROM. Beckers deţine un MBA la Universitatea din Köln, Germania.

Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote România din ianuarie 2008 şi CEO al Romtelecom din iulie 2011, s-a alăturat grupului OTE în 2002. A ocupat poziţiile de OTEGlobe business development executive director, OTE investment services executive technology director, precum şi pe cea de membru în board-ul mai multor companii din cadrul grupului OTE. Deţine o diplomă în Inginerie Electronică, de la Universitatea Sussex, precum şi un masterat în Comunicaţii Mobile şi prin Satelit, de la Universitatea Westminster.

"Contribuţia lui Stefanos la creşterea rapidă a COSMOTE România şi la transformarea Romtelecom într-o organizaţie modernă şi profitabilă a fost esenţială. La fel de important va fi noul său rol în procesul de transformare al OTE Group, având ca principale obiective maximizarea eficienţei operaţiunilor de reţea şi optimizarea calităţii serviciilor oferite clienţilor", a declarat Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO OTE Group şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Romtelecom.

În primele trei trimestre din 2012 Romtelecom a raportat un profit operaţional (EBITDA) de 125 mil. euro, în creştere cu 40%, iar Cosmote un rezultat EBITDA de 89 mil. euro, în creştere cu 27%. Deutsche Telekom este cel mai mare acţionar al grupului elen OTE, care este la rândul său acţionarul majoritar al Cosmote şi Romtelecom. Statul român deţine de asemenea 46% din titlurile Romtelecom şi 14% din cele ale Cosmote.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
management,
telecom,
romtelecom,
cosmote
/business-hi-tech/telecom/nikolai-beckers-preia-de-la-stefanos-theocharopoulos-carma-cosmote-si-romtelecom-10662846
10662846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.