Cand va fi lansat Windows 7 pentru telefoanele mobile

Postat la 27 octombrie 2009 22 afişări

Calculatoarele trec deja la Windows 7, dar telefoanele mobile mai au de asteptat inca un an, avand in vedere ca abia saptamana trecuta s-a lansat in Romania sistemul de operare Windows Mobile 6.5.

O noua interfata si noi aplicatii si servicii sunt schimbarile pe care Windows Mobile 6.5, lansat saptamana trecuta si in Romania, le-a adus telefoanelor mobile. "Noul sistem de operare este foarte diferit fata de versiunea Windows 6.0, care a fost lansata la noi in septembrie 2008 si care a fost imbunatatita doar pe latura de business si securitate fata de precedenta", spune Ionut Gaota, mobility business group manager la Microsoft Romania. "In prezent lucram la versiunea Windows Mobile 7.0, pe care o vom lansa peste un an", adauga el.

Mai exact, ambitia 6.5 este sa faca experienta navigarii pe mobil cat mai apropiata de cea pe calculator: posibilitate de integrare cu retelele sociale online, Adobe Flash incorporat in browserul Internet Explorer, aplicatie imbunatatita de e-mail, spatiu de stocare si backup pe serverele Microsoft, posibilitate de descarcare a aplicatiilor de pe Windows Marketplace for Mobile.

Printre primele terminale care au adoptat noul sistem de operare se numara HTC Touch 2, HTC Touch Pro 2 si Toshiba TG01, disponibile in reteaua operatorului de telefonie mobila Orange, adresandu-se in special categoriei consumer. In perioada urmatoare insa, potrivit oficialilor Microsoft, terminale cu noul sistem se vor gasi si in portofoliul celorlalti operatori telecom de pe piata. Microsoft ofera Windows Mobile pentru toti marii producatori de telefoane mobile, mai putin Nokia. "Am inceput cu HTC si Toshiba, vor urma LG si Sony Ericsson", afirma Gaota, adaugand ca totul depinde de ce parteneriate va lega compania cu operatorii de pe piata de retail.

"Acum avem in portofoliu pana la 50 de producatori de telefoane", precizeaza Gaota, explicand ca ambitia Microsoft a fost de a tinti deopotriva si segmentul de clienti de business, care cumpara telefoane mai scumpe, si zona de consumer, prin intermediul unor telefoane mai ieftine. Concret, odata cu HTC Touch, este prima oara cand un smartphone ajunge sa coste intre 140 si 200 de euro. "Smartphone-urile destinate segmentului consumer sunt o oportunitate pentru noi sa ne extindem pe piata europeana", a declarat Nikitas Glykas, director regional al HTC South-Eastern Europe. Cei care detin deja modele HTC Touch Pro 2 si Toshiba TG01 au posibilitatea de a-si actualiza gratuit sistemul la versiunea 6.5.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Telecom,
Windows 7,
mobile,
Windows Mobile 6.5
/business-hi-tech/telecom/cand-va-fi-lansat-windows-7-pentru-telefoanele-mobile-5031920
5031920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.