Şase invenţii incredibile pe care nanotehnologia le-a făcut posibile (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 aprilie 2012 2278 afişări

Pliculeţe de ceai care purifică apa în care sunt scufundate, haine antipoluare sau drumuri care se încălzesc singure: sunt doar câteva aplicaţii ale nanotehnologiei, ştiinţa de a manipula materia la scară moleculară ori atomică, având ca rezultat dezvoltarea de materiale noi, cu proprietăţi surprinzătoare.

Economia mondială aşteaptă, de pildă, de mult soluţii la criza de apă potabilă care afectează milioane de oameni, la poluarea cauzată de fabrici şi maşini ori la perturbarea transporturilor în condiţii de iarnă. Site-ul InHabitat.com a întocmit o listă cu câteva aplicaţii spectaculoase ale nanotehnologiei, capabile să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi şi eficienţa activităţilor economice.

Şase invenţii incredibile pe care nanotehnologia le-a făcut posibile (GALERIE FOTO)

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/sase-inventii-incredibile-pe-care-nanotehnologia-le-a-facut-posibile-galerie-foto-9462659
9462659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.