Spuneti adio mouse-ului

Postat la 04 august 2008 12 afişări

Are aproape 40 de ani, dar o companie de cercetare sustine ca zilele mouse-ului sunt numarate. Un analist de la Gartner prezice disparitia mouse-ului in urmatorii 3 sau 5 ani. Se presupune ca, in viitor, computerul va fi folosit numai prin tehnologia touch screen sau tehnologia de recunoastere faciala. "Mouse-ul merge foarte bine la desktop-uri, dar pentru notebook-uri sau diverse gadget-uri de home entertainment este depasit", e de parere Steve Prentice. Predictia sa se bazeaza pe eforturile firmelor de electronice de a produce gadgeturi cu noi interfete interactive inspirate din lumea jocurilor.

"Sony si Canon si alti producatori de aparatura video sau foto folosesc tehnologia de recunoastere a fetei, care functioneaza in timp real. Aceasta tehnologie recunoaste pana si zambetul", mai spune Prentice. Producatorii de mouse nu sunt insa de acord cu acesta.

"Moartea mouse-ului a fost extrem de exagerata", spune Rory Dooley, vicepresedinte al Logitech, cel mai mare producator de mouse-uri si tastaturi din lume, cu vanzari de peste 500 de milioane de mouse-uri in ultimii 20 de ani.

"Aceste cifre arata cat de important este un dispozitiv precum mouse-ul", spune Dooley. Admite insa ca modurile prin care lumea poate interactiona cu un computer sunt mult mai numeroase si ca propria sa companie a produs multe dintre aceste tehnologii. "Lumea vorbeste despre convergenta de multi ani. Astazi, televizorul lucreaza si ca un computer si invers. Dispozitivele pe care le folosim au fost modificate in functie de schimbarea stilului nostru de viata, dar acest lucru nu neaga valoarea mouse-ului."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spuneti,
adio,
mouse-ului
/business-hi-tech/new-media/spuneti-adio-mouse-ului-4074302
4074302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.