Si adultii se joaca

Postat la 22 decembrie 2008 47 afişări

Numarul americanilor de peste 18 ani care sunt adepti ai jocurilor video este in crestere: 53% dintre adultii americani se joaca pe computer, iar unul din cinci se joaca virtual jocuri de genul popularului World of Warcraft in fiecare zi, potrivit unui studiu recent facut de compania de cercetare Pew Internet & American Life.

Conform studiului, aproximativ 80% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani sunt adepti ai jocurilor video, 60% dintre cei care au intre 30 si 49 ani si 40% dintre persoanele care au intre 50 si 64 ani fac parte din categoria gamerilor. In randul consumatorilor inclusi in studiu intra nu numai amatorii de jocuri complexe, solicitante, cat si cei care joaca Solitaire sau Bejeweled pe calculator ori care iau o pauza de un Tetris sau Snake pe telefonul mobil.

 

In urma cu 23 ani, Nintendo a lansat NES (Nintendo Entertainment System), prima consola de jocuri produsa de compania nipona. Game Boy, consola lansata tot de Nintendo, a inceput sa se vanda in magazine acum 12 ani, iar PlayStation-ul Sony a fost lansat in urma cu 15 ani.

 

Nu toti cei care s-au jucat pe NES sau PlayStation cand erau copii au continuat sa se joace si cand s-au facut mari, dar sunt multi care n-au renuntat sa se joace nici la varsta adulta, crescand astfel vanzarile de echipamente si de softuri pentru jocurile video. In ultimii doi ani, Nintendo Wii a vandut peste 13 milioane de Wii in America de Nord, iar vanzarile jocurilor au crescut semnificativ.

 

In 2007 numarul de aplicatii software de instalare a jocurilor a crescut cu 28% fata de anul anterior, pana la noua miliarde de dolari, conform companiei de cercetare NPD Group, iar numarul pasionatilor de jocuri creste in permanenta.

 

Cu toate acestea, jocurile par a fi in continuare o pasiune pe care multi adulti prefera sa o tina ascunsa de restul lumii. Este mult mai probabil pentru oamenii cu varsta intre 30 si 49 de ani sa discute cu colegii de serviciu despre intamplarile dintr-un film sau serial decat sa povesteasca realizarile din jocuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri,
online,
World of Warcraft
/business-hi-tech/new-media/si-adultii-se-joaca-3677725
3677725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.