Sa ne cunoastem colegii

Postat la 20 mai 2008 18 afişări

Pentru o corporatie care are birouri regionale deschise in zone diferite ale lumii, lipsa de interactiune dintre angajatii din aceste zone poate duce la scaderea productivitatii, cred o serie de specialisti din domeniul tehnologiei.

Pariul e acum deci in a gasi metode prin care sa reproduca, fie si doar artificial, mediul de lucru prielnic socializarii intre angajati. O solutie consta in transformarea aplicatiilor software utilizate in fiecare zi intr-o companie in aplicatii multimedia, prin intermediul continutului video si al unor elemente imprumutate de la site-urile de socializare. Cel putin asa sustin specialistii IBM care au dezvoltat Beehive, un portal online unde cei 386.000 de angajati ai IBM de la birourile din toata lumea, de la Boston si pana la Bangalore sau Beijing, pot discuta despre proiectele companiei si isi pot expune cunostintele, depasind mai usor barierele culturale sau diferentele de fus orar. Momentan, aplicatia este folosita de numai 27.000 de angajati IBM, care publica pe aceasta retea interna poze, clipuri video si informatii personale despre ei, “elemente care lipsesc atunci cand oamenii sunt in colturi diferite ale lumii”, spune Joan Morris DiMicco, unul dintre specialistii companiei, care a participat la dezvoltarea Beehive.

In cadrul Intel a fost introdusa recent o aplicatie software unde angajatii isi pot construi o carte de vizita virtuala, adaugand detalii despre locul unde isi desfasoara activitatea, functia pe care o ocupa, fotografii si o scurta biografie. Acum, Intel cerceteaza daca prezenta in lumile virtuale de genul Second Life, unde pot fi reprezentate grafic sali de sedinte, birouri sau fabrici, ar putea contribui la stabilirea unei relatii ceva mai naturale intre angajatii din diverse zone unde este prezenta Intel. In special companiile din domeniul IT&C s-au aratat pana acum entuziaste in privinta folosirii lumilor virtuale pentru organizarea a diferite evenimente, de la traininguri, sedinte, intalniri informale si pana la - de ce nu - petreceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
interactiune,
productivitate,
relatii
/business-hi-tech/new-media/sa-ne-cunoastem-colegii-2648236
2648236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.