Radioul nu piere

Postat la 25 noiembrie 2008 115 afişări

Este oare o prejudecata ideea ca tinerii nu mai asculta radioul fiindca au la dispozitie mp3 playere? Parerile specialistilor sunt impartite.

Potrivit unui raport intocmit de Arbitron, companie americana care masoara ratingul inregistrat de posturile de radio, adolescentii din SUA isi petreceau anul trecut cu trei ore mai putin ascultand radio decat o faceau in anul 1998, numarul cel mai scazut al celor ce asculta radio inregistrandu-se mai ales printre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. La cu totul alte concluzii a ajuns firma Paragon Media Strategies, care a realizat un sondaj din care reiese ca majoritatea tinerilor americani intre 14 si 24 de ani au ascultat radio mult mai des in ultima perioada.

 

Larry Johnson, cel ce a coordonat sondajul Paragon, spune ca mp3 playerele si telefoanele mobile nu sunt de fapt un inamic al radioului, ci dimpotriva, avand in vedere ca majoritatea celor intervievati au spus ca asculta si radio la mp3 playere si prin intermediul telefoanelor mobile, avand in vedere ca majoritatea telefoanelor de ultima generatie au radio incorporat. Potrivit companiei britanice de cercetare ICM, 12% din numarul ascultatorilor de radio prefera telefonul mobil, iar 30% dintre acestia asculta radio pe internet.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
radio,
media,
mp3
/business-hi-tech/new-media/radioul-nu-piere-3554762
3554762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.