Jocuri pentru orice

Postat la 14 aprilie 2009 36 afişări

In viitorul apropiat, amatorii de jocuri ar urma sa fie scutiti de nevoia de a cumpara CD-uri, console sau calculatoare scumpe ca sa se poata juca.

“Noi oferim utilizatorilor ultimele jocuri lansate pe piata, exact pe acelea pe care ei le vad la categoria lansari pe Target sau pe Best Buy, insa noutatea este ca nu mai au nevoie de un calculator de ultima generatie pentru a instala jocurile”, a spus Steve Perlman, fondatorul serviciului OnLive.

 

OnLive Game Service, care se va lansa la sfarsitul acestui an, va propune rularea direct de pe internet a jocurilor, fara a trebui sa fie incarcate pe calculator, gratie unei tehnologii de compresie si decompresie video instantanee denumita de Perlman “revolutionara” (Perlman a lucrat anterior la Apple, unde s-a ocupat de faza incipienta a serviciului de videostreaming QuickTime).

 

Utilizatorul va avea nevoie doar de un dispozitiv oferit de OnLive, de marimea unui pachet de carti de joc - o microconsola ce va fi conectata la reteaua de internet si va face legatura cu ecranul (calculator obisnuit sau televizor). O conexiune in banda larga de 5 Mbps ar urma sa fie de ajuns pentru rularea jocului in regim de inalta definitie video, in timp ce una de 1,5 Mbps ar urma sa fie suficienta pentru o definitie standard. Conditia va fi insa ca OnLive sa aiba cinci centre de date pe teritoriul SUA, in timp ce acum are doar doua, pentru versiunea beta a serviciului.

 

Serviciul, ce va fi disponibil contra unui abonament lunar, le va permite utilizatorilor sa-si aleaga ce vor dintr-un catalog ce contine jocuri noi si jocuri video clasice. Catalogul a inceput cu 16 jocuri, intre care Far Cry (Ubisoft), LEGO Batman (Warner), Mirror’s Edge (Electronic Arts). OnLive a anuntat ca a stabilit colaborari pentru furnizarea de continut cu producatori de jocuri precum Atari, Codemasters, Electronic Arts, Eidos, Epic, Take2, THQ, Ubisoft, Warner Bros.

 

“Serviciul OnLive arata potentialul unei lumi a jocurilor fara console”, crede Michael Pachter, analist al industriei de gaming de la compania americana Wedbush Morgan Securities. “Daca OnLive se dovedeste a fi un serviciu solid si usor de utilizat, va avea potentialul de a concura cu consolele de jocuri si va avea impact chiar si asupra producatorilor de jocuri pentru calculatoarele de ultima generatie”, pluseaza Billy Pidgeon de la firma de cercetare IDC. “Un astfel de serviciu ar fi si o solutie anti-piraterie”, adauga Pidgeon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
media,
jocuri,
games,
video,
console,
calculatoare
/business-hi-tech/new-media/jocuri-pentru-orice-4213642
4213642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.