Internet in autobuz.

Postat la 29 aprilie 2008 34 afişări

Tim Harrington, un american care face naveta zilnic intre Mason, un oras din statul Ohio, si Cincinnati, unde se afla sediul companiei pentru care lucreaza, isi petrece cele aproximativ 30-40 de minute, cat dureaza drumul, navigand pe internet.

Inginerul David Parra petrece chiar mai mult timp online, durata drumului sau pana in Salt Lake City, unde lucreaza, fiind de 55 de minute. Cei doi isi incep mai exact ziua de munca imediat ce se urca in autobuz, intrucat mijloacele de transport in comun cu care circula dispun de acces la internet wireless.

Astfel de servicii au inceput sa apara inca de acum patru ani pe piata americana. Mountain Metropolitan Transit din Colorado Springs a fost prima companie de transport care a adoptat internetul wireless in autobuze. Zeci de autobuze care circula pe strazile a peste 20 de orase din SUA, printre care San Francisco, Austin sau Seattle, i-au urmat exemplul, fiind dotate cu conexiune WiFi la internet, potrivit unui studiu realizat de American Public Transportation Association (APTA). Metropolitan Transportation Authority din New York a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va extinde aceasta initiativa si in subteran, planurile sale fiind sa doteze 277 dintre statiile de metrou din New York cu internet wireless in urmatorii sase ani. “Pe viitor, internetul wireless va deveni un serviciu din ce in ce mai solicitat in asemenea mijloace de transport”, prevede William Miller, presedintele APTA.

Desi apreciate de calatori, serviciile de internet wireless in autobuze, trenuri sau la metrou sunt insa departe de a fi ieftine. Investitia necesara pentru dotarea unui singur autobuz cu WiFi variaza intre 635 si 1.270 de euro, in functie de echipamente si de furnizorii de servicii. Costul pare la o prima vedere destul de ridicat, dar investitia ar putea fi amortizata destul de repede in cazul in care ar contribui semnificativ la cresterea numarului de calatori. Utah Transit Authority, spre exemplu, a constatat o crestere a numarului de utilizatori unici de internet wireless in autobuzele sale de la 500 in ianuarie, cand a fost lansat serviciul, la 2.500 luna trecuta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Internet,
online,
wi-fi,
wireless
/business-hi-tech/new-media/internet-in-autobuz-2595169
2595169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.