In loc de iPhone

Postat la 24 februarie 2009 15 afişări

Cei care nu-si permit un iPhone pot sa-si transforme vechiul telefon intr-unul care are caracteristicile unui iPhone, doar prin folosirea catorva trucuri si aplicatii care in mare parte se pot descarca gratis de pe internet.

“Aplicatiile inteligente pentru terminale reprezinta o transformare a industriei de programe si de servicii pentru telefoanele mobile”, a spus Rajeev Chand, managing director si wireless analyst la banca de investitii Rutberg & Co., convins ca, in urmatorii ani, aplicatiile inteligente vor fi principala directie de evolutie a pietei telefoanelor mobile.

 

Spre exemplu, Fring.com este o aplicatie gratuita care le permite utilizatorilor sa-i apeleze gratuit pe ceilalti utilizatori Fring la un pret modic pe cei care nu au aceasta aplicatie. In plus, aplicatia permite utilizatorilor sa trimita mesaje instant pe Skype, MSN, GoogleTalk, Twitter, AIM si Yahoo!. Un alt serviciu, numit Qipit, transforma camera telefonului mobil intr-un scanner portabil, ceea ce permite utilizatorilor sa faca poze instant si sa le printeze apoi utilizand site-ul Qipit Web. Pe langa Qipit mai sunt si alte servicii care ii ajuta pe utilizatori sa isi transforme telefonul mobil in scanner. Acestia pot sa faca o poza a unui document si sa o trimita pe scanR.com, site care va digitaliza imaginea si o va trimite la un numar de fax de unde utilizatorul o poate ridica sub forma tiparita. Pentru a accesa acest serviciu, utilizatorii trebuie sa plateasca o taxa lunara de trei dolari (2,31 euro), numarul maxim de documente care pot fi tiparite fiind de peste 100. “Vedem cum telefoanele isi pierd caracteristicile lor de baza si devin mai mult o cale intre lumea in care traim si cea digitala oferita de internet”, a comentat Bob Ianucci, chief technical officer la Nokia.

 

Anul trecut, la nivel global s-au vandut 1,21 miliarde de telefoane mobile, potrivit companiei americane de cercetare ABI Research.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
site,
telefon,
aplicatie,
software,
iPhone,
download
/business-hi-tech/new-media/in-loc-de-iphone-3995566
3995566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.