Hai la film

Postat la 26 mai 2009 22 afişări

Platforma de video sharing YouTube a lansat un nou serviciu, aflat inca in faza de testare, prin intermediul caruia utilizatorii pot sa vada filmuletele in acelasi timp cu prietenii lor, fara sa fie nevoiti sa comunice cu acestia pe canale de chat externe sau pe Twitter. Astfel, bara de optiuni RealTime permite utilizatorilor sa vada cand prietenii lor sunt online, la ce videoclipuri se uita, ce comentarii posteaza si ce filmulete mai incarca.

“Pentru a putea accesa serviciul trebuie sa ai prieteni in cadrul platformei de videosharing, iar cu cat ai mai multi, cu atat iti creste experienta pe site”, afirma Ryan Junee, manager de produse in cadrul YouTube. Pentru inceput, au fost trimise invitatii primilor 100 de voluntari, iar acestia, la randul lor, pot sa invite alti 25 de prieteni sa foloseasca serviciul.

 

In ce priveste designul, bara de optiuni RealTime apare la baza fiecarei pagini YouTube, cu trei butoane - primul este cel ce indica daca programul gratie caruia utilizatorii se pot uita impreuna la filmulete este deschis; cel de-al doilea buton, “Online Friends”, permite membrilor serviciului sa vada la ce clipuri video se uita si s-au uitat prietenii lor. Tot prin intermediul acestuia, utilizatorul poate sa trimita prietenilor o invitatie de a vedea videoclipul la care el se uita. Ultimul buton, “Watching Now”, il lasa pe utilizator sa vada toate persoanele care se uita in acelasi timp la filmuletul pe care el il vede.

 

Gratie noului serviciu, oficialii YouTube estimeaza ca numarul de utilizatori ai platformei va creste. In luna ianuarie a acestui an, YouTube a inregistrat 100,9 milioane de vizitatori din SUA, care au urmarit aproximativ 6,3 miliarde de clipuri video, potrivit cifrelor anuntate de agentia de cercetare comScore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
site,
platforma YouTube,
videosharing
/business-hi-tech/new-media/hai-la-film-4454418
4454418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.