Facebook se transformă acum şi în bază de date cu donatori de organe (VIDEO, FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 mai 2012 64 afişări

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat ultima inovaţie destinată să completeze profilurile membrilor reţelei: opţiunea "Donator de organe" (Organ Donor).

Opţiunea este inclusă între rubricile specifice din cronologia profilului care se referă la starea de sănătate a utilizatorilor (Life Event - Health and Wellness) şi unde aceştia sunt invitaţi să-şi facă public profilul medical, obiceiurile alimentare, eventualele probleme cu greutatea, afecţiunile de care suferă sau accidentele pe care le-a suferit de-a lungul vieţii.

Membrii Facebook pot bifa opţiunea adăuga data la care au devenit donatori de organe, iar celor care doresc să se înregistreze ca potenţiali donatori li se oferă linkuri către registrele naţionale sau regionale de donatori.

"Astăzi, peste 114.000 de oameni în SUA şi milioane din lumea întreagă stau în aşteptare pentru transplantul de inimă, rinichi sau ficat care le va salva viaţa. Mulţi dintre aceştia, în medie circa 18 pe zi, mor pentru că nu există suficienţi donatori disponibili", afirmă Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat marţi pe Facebook.

El a declarat pentru ABC că ideea i-a venit de la conversaţiile cu prietena lui, Priscilla Chan, care studiază medicina şi care i-a povestit câţi pacienţi, copii şi adulţi, nu se pot vindeca fiindcă nu pot găsi donatori de organe compatibile cu organismul lor. Zuckerberg s-a referit şi la fondatorul Apple, Steve Jobs, a cărui viaţă a fost prelungită graţie unui transplant de ţesut hepatic.

Ambiţia lui Zuckerberg nu se limitează la SUA: tot începând de marţi, potrivit The Telegraph, sunt disponibile şi linkuri către NHS Blood and Transplant, organizaţia care administrează baza de date cu donatorii de organe din Marea Britanie, o ţară cu 30 de milioane de utilizatori Facebook. Utilizatorii din Olanda şi Australia pot beneficia şi ei de această facilitate a reţelei.

"Misiunea Facebook e simplă: să facă lumea mai deschisă şi mai conectată, iar comunitatea Facebook ne-a arătat că prin conectare şi distribuirea de informaţii, lumea devine mai mică şi mai bună."

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/new-media/facebook-se-transforma-acum-si-in-baza-de-date-cu-donatori-de-organe-video-foto-9584736
9584736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.