Alt telefon, acelasi incarcator

Postat la 03 martie 2009 38 afişări

Operatorii de telefonie mobila si producatorii de terminale vor putea adopta peste trei ani un standard unic de incarcator pentru toate telefoanele mobile, sustine GSM Association, organizatia mondiala care reprezinta interesele industriei de comunicatii.

Noile incarcatoare universale, bazate pe micro-USB, ar urma sa fie de trei ori mai eficiente energetic decat cele actuale si productia lor ar insemna reducerea cu 13,6 milioane de tone pe an, la 21,8 milioane, a emisiilor de gaze cu efect de sera in procesul de fabricatie si de transport al incarcatoarelor.

 

“In acest moment avem o multime de incarcatoare si cabluri in dulap, cate unul pentru fiecare telefon. In curand insa, dulapurile noastre se vor elibera”, a spus Rob Conway, director executiv in cadrul GSM Association. Posesorii de telefoane vor putea utiliza acelasi incarcator pentru toate dispozitivele mobile care vor fi lansate in viitor, indiferent de marca - un vis aproape incredibil daca ne gandim la situatia de acum.

 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/business-hi-tech/new-media/alt-telefon-acelasi-incarcator-4016647
4016647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.