A, B, C contra 1, 2, 3

Postat la 21 aprilie 2009 15 afişări

Intr-un viitor nu prea indepartat, cativa dintre producatorii de telefonie mobila precum Samsung, LG Electronics, Motorola si Nokia vor renunta la dezvoltarea de telefoane ce au tastatura bazata pe cifre si se vor indrepta catre terminale cu tastatura QWERTY, la fel ca aceea a calculatoarelor. Daca tastatura va fi accesibila printr-un ecran tactil, va fi si mai bine.

Motivul reorientarii, conform analistilor, tine de popularitatea SMS-urilor si a internetului wireless printre posesorii de telefoane. Conform statisticilor disponibile, 31% din telefoanele vandute in magazinele din Statele Unite in al patrulea trimestru al anului trecut aveau tastatura QWERTY.

 

In ce priveste popularitatea SMS-urilor, abonatii la telefonia mobila din Statele Unite au trimis anul trecut o mie de miliarde de mesaje scrise (ceea ce inseamna 3,5 miliarde de mesaje pe zi), de trei ori mai multe fata de 2007. Americanii au navigat pe internet prin telefonul mobil timp de 2.200 de miliarde de minute, in crestere cu circa 100 de miliarde de minute fata de anul anterior, potrivit Cellular Telephone Industries Association Wireless.

 

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/new-media/a-b-c-contra-1-2-3-4229914
4229914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.