HOTII DE DATE

Postat la 25 ianuarie 2006 1 afişăre

Furtul de informatii personale a adus pagube la nivel mondial pentru consumatori, companii si organizatii guvernamentale in valoare de 221 de miliarde de dolari in anul 2003, conform companiei de cercetare Aberdeen Group.

Furtul de informatii personale a adus pagube la nivel mondial pentru consumatori, companii si organizatii guvernamentale in valoare de 221 de miliarde de dolari in anul 2003, conform companiei de cercetare Aberdeen Group. Pierderile cresc cu o rata de 300% pe an si ar putea atinge 2.000 de miliarde la sfarsitul acestui an. Cele mai multe astfel de incidente au loc in SUA. 

PERICOL PENTRU BANCI Aproape 40% dintre bancile americane incluse intr-un studiu din 2002 au pus furtul de identitate pe primul loc in topul amenintarilor pentru industria bancara. In 2003, bancile si fondurile de investitii au pierdut peste 4 miliarde de dolari din acest motiv, conform IDC. 

13 PE MINUT 7 milioane de americani au fost victime ale furtului de date in perioada iulie 2002-iulie 2003, conform unui studiu Gartner. Au avut loc 19.000 de incidente pe zi, 800 pe ora si 13 pe minut.

PE TACUTE 85% dintre victimele furtului de date personale afla de "eveniment" abia in momentul in care sunt contactati de politie sau de banci, care le spun ca li s-au retras sume importante din conturile bancare, ori atunci cand sunt contactati de companii care incearca sa le vanda produse, conform unui studiu realizat de Gartner in Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HOTII DE DATE
/business-hi-tech/hotii-de-date-978379
978379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.