Gabriela Leca, Total Soft: „Criza a fost un învăţător bun. Mi-am reamintit că trebuie să fiu întotdeauna pregătită să mă reinventez, să învăţ şi să inovez”

Postat la 02 mai 2021 154 afişări

Gabriela Leca, Total Soft: „Criza a fost un învăţător bun. Mi-am reamintit că trebuie să fiu întotdeauna pregătită să mă reinventez, să învăţ şi să inovez”

Charisma HCM DirectorTotal Soft


Cifră de afaceri (2019): 22,3 mil. euroEBIDTA (2019): 4,1 mil. euro Număr de angajaţi: 550


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

În primul rând, mi-am reamintit că trebuie să fiu întotdeauna pregătită să mă reinventez, să învăţ şi să inovez. Nu doar eu, ci întreaga echipă. Avem tendinţa să uităm aceste lucruri, dar criza a fost un învăţător bun.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să ascult mai mult şi să ofer mai multă autonomie colegilor mei. Acest lucru i-a responsabilizat şi i-a motivat să contribuie activ la soluţionarea diverselor probleme. Schimbarea nu s-a întâmplat peste noapte şi a fost nevoie de comunicare, comunicare şi iar comunicare. Însă, din nou, rezultatele se văd şi au creat premisele implementării unui nou model de lucru, bazat pe principiul Team of Teams, care ne va oferi fluiditate şi agilitate, ambele vitale pentru adaptarea la astfel de schimbări.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Voi răspunde cu ceva ce am menţionat deja: comunicare, comunicare şi iar comunicare. Am încercat să fim mai mult decât o echipă şi să devenim o familie mare în care să ne ajutăm reciproc şi să depăşim barierele task-urilor din fişa postului. Coroborat cu o creştere a gradului de autonomie, a fost reţeta noastră pentru un cadru motivaţional.

—   Work from home sau de la birou?

Am lucrat şi continuăm să lucrăm în ambele formate. Am învăţat să ne facem treaba indiferent de modul de lucru, însă interacţiunea umană este de neînlocuit. O facem însă responsabil, prin rotaţie şi ţinând cont de situaţia personală a fiecărui coleg în parte.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familia, şi când spun acest lucru nu mă refer doar la soţul şi băiatul meu, ci şi la cei aproximativ 50 de colegi pe care i-am simţit foarte aproape în această perioadă.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Simon Sinek care a vorbit pe sufletul meu când a spus „Working hard for something we don’t care about is called stress: Working hard for something we love is called passion”. Primul contact pe care l-am avut cu el a fost prin cartea pe care am primit-o cadou de la TotalSoft la Crăciunul din 2019 – „Start with Why”, pe care o şi recomand.

—   Putere vs. feminitate:

Cu siguranţă nu. Sunt foarte multe exemple in businessul românesc de femei care conduc cu eleganţă. Cu multe dintre acestea am şi avut onoarea să lucrez de-a lungul carierei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.