Dezastru pentru o companie care acum câţiva ani era pe val: concediază sute de oameni şi CEO-ul şi-a redus salariu la 1 dolar

Autor: Florin Casota Postat la 09 ianuarie 2018 9535 afişări

O vorbă la americani spune că tot ceea ce urcă trebuie să şi coboare. Acelaşi lucru poate fi spus şi de această companie care odată era iubită atât de investitori cât şi de consumatori.

Dezastru pentru o companie care acum câţiva ani era pe val: concediază sute de oameni şi CEO-ul şi-a redus salariu la 1 dolar

Nick Woodman, fondatorul şi CEO-ul GoPro, îşi va reduce salariul la 1 dolar şi a anunţat că vor fi daţi afară în jur de 250 de oameni, în speranţa de a reduce din cheltuieli şi a duce compania pe linie de plutire, conform Forbes.

Woodman a declarat că va primi doar 1 dolar drept salariu în 2018, o reducere substanţială faţă de ceea ce a primit CEO-ul în 2016, un salariu de 800,000 de dolari şi un bonus de performanţă de 300,000 de dolari. Woodman, unul dintre cei mai bogaţi americani, şi-a văzut averea scăzând odată cu preţul acţiunilor companiei sale.

GoPro a oferit o perspectivă dezamăgitoare şi reprezentanţii au declarat că vor concedia 250 de angajaţi la nivel mondial şi că firma va ieşi de pe segmentul dronelor, la scurt timp după ce au lansat drona Karma care ar fi trebuit să schimbe dramatic peisajul dronelor. Compania a mai concediat alţi 270 de oameni în martie 2017 în căutarea profitabilităţii. În 2016, GoPro avea 1483 de angajaţi la nivel global.

GoPro se chinuie de ceva vreme să-şi vândă apartele de fotografiat şi dronele, iar compania a fost forţată să ofere reduceri importante pentru a stimula vânzările. Compania se aşteaptă la venituri de 340 de milioane de dolari în trimestrul patru, mult sub previziunile iniţiale de 460-480 de milioane de dolari. Mai mult, reprezentanţii companiei au declarat că nu se aşteaptă ca firma să revină pe profit decât abia la jumătatea anului 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.