Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Platformă digitală de colaborare cu avocaţi

Postat la 09 mai 2024 47 afişări

Pe platforma NewLaw.ro, lansată în luna martie a acestui an, cele mai frecvente solicitări înregistrate din partea antreprenorilor s-au axat pe consultanţă juridică în dreptul afacerilor şi suport practic în procesul de conformare cu cerinţele GDPR.

Descrierea inovaţiei:

Platforma acoperă principalele servicii juridice solicitate, iar printre beneficii se numără garanţia profesionalismului, costuri corecte şi acoperire naţională. Practic, prin platforma NewLaw.ro, colaborarea eficientă cu avocaţi specializaţi este posibilă indiferent de zona geografică.

Dacă un client are nevoie de un avocat dintr-un alt oraş, de exemplu, intră pe platformă, îşi prezintă pe scurt situaţia, selectează serviciul sau aria de expertiză, judeţul, oraşul.

În funcţie de criteriile introduse, clientului îi este repartizat un avocat specializat conform nevoii sale, în zona geografică de referinţă. Relaţia lor de afaceri este apoi realizată prin intermediul platformei, ceea ce oferă transparenţă şi optimizare. Astfel, clientul are garanţia unui preţ corect şi a unor servicii profesioniste, iar avocatul are acces la o sursă suplimentară de venit şi clienţi. „Toţi colaboratorii NewLaw.ro trec printr-un proces de onboarding foarte riguros iar pe parcurs lucrează în strânsă legătură, pentru a se asigura că serviciul juridic livrat este la un nivel adecvat”, afirmă Bogdan Ilie, cofondator al firmei.

Investiţia financiară în proiect s-a ridicat la 50.000 euro şi include în principal, costuri cu configurarea platformei, durata implementării fiind de 12 luni. NewLaw.ro este dezvoltată şi implementată de avocaţi cu peste 15 ani de experienţă şi are scopul de a eficientiza relaţia client-avocat, prin facilitarea colaborării la distanţă.

Elementul de noutate:

NewLaw.ro este prima platformă digitală de colaborare cu un avocat şi, totodată, unul dintre puţinele proiecte digitale de antreprenoriat juridic din România.

Efectele inovaţiei:

Platforma NewLaw.ro s-a lansat în luna martie a acestui an. De la lansare, cele mai frecvente solicitări înregistrate pe platforma NewLaw.ro din partea antreprenorilor s-au axat pe consultanţă juridică în dreptul afacerilor şi suport practic în procesul de conformare cu cerinţele GDPR.

Astfel, platforma NewLaw.ro a identificat o corelaţie semnificativă între solicitările înregistrate din partea antreprenorilor şi cele mai comune nevoi juridice ale startup-urilor, respectiv: alegerea structurii la înfiinţarea companiei, negocierea şi încheierea contractelor comerciale, protecţia proprietăţii intelectuale, gestionarea datelor cu caracter personal şi consultanţă juridică pentru obţinerea diverselor finanţări.

Deşi la nivel de piaţă a serviciilor juridice există o rezistenţă faţă de digitalizare şi tehnologie, platforma NewLaw.ro a atras în acest an peste 30 de avocaţi colaboratori din toate zonele ţării.

Anul viitor, obiectivele platformei vizează atragerea de clienţi din zona IMM, dar şi a freelancerilor şi soloprenorilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.