Andra Ciorici-Chelmus şi Lavinia Cojocaru, Uipath

Postat la 16 octombrie 2022 182 afişări

Venituri (pentru anul fiscal încheiat la 31 ian. 2022): 892 mil. dolari

Număr de angajaţi (potrivit datelor din prospectul de listare, din 2021): ~ 2.900


CARTE DE VIZITĂ Andra Ciorici-Chelmus, VP of Product Operations, cofondator UiPath

• Şi-a început cariera ca software developer în 2011 la DeskOver, companie care în timp a devenit UiPath;

• Spune că un moment important din cariera sa a fost o călătorie pe care a făcut-o în India, în ianuarie 2014, alături de cofondatorii UiPath, Marius Tîrcă şi Lavinia Cojocaru, călătorie în care au identificat scopul platformei lor de automatizare şi cum poate fi folosită astfel încât să aducă cea mai mare valoare clienţilor;

• În anul 2017 au început să construiască echipa de produs, moment în care a devenit Product Lead, responsabilă de produsele Studio, Robot şi Orchestrator;

• Spune că anii 2018 - 2019 au fost foarte importanţi pentru cariera sa, responsabilitatea sa de atunci fiind migrarea şi lansarea produsului Automation Cloud pentru clienţi enterprise: „Datorită creşterii accelerate atât a companiei, cât şi a platformei noastre, a fost nevoie să aducem o claritate şi o rigurozitate mai mare în modul în care echipele din cadrul departamentului de Product Engineering colaborează, motiv pentru care în anul 2019 am devenit VP of Product Operations”.


Pentru mine evoluţia profesională vine mai degrabă ca o consecinţă a muncii depuse şi a pasiunii investite în ceea ce fac nu este un scop în sine. Motivaţia mea în primul rând porneşte de la curiozitate şi dorinţa de a înţelege şi rezolva probleme. Iar faptul că lucrez la o companie în care cred şi că sunt înconjurată de oameni de la care învăţşi pe care îi apreciez mă face să fiu la fel de motivată ca în prima zi.



CARTE DE VIZITĂ Lavinia Cojocaru, Principal Software Engineer, cofondatoar UiPath

• A absolvit Facultatea de Informatică în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, timp în care a lucrat un an şi jumătate part-time ca manual tester la o firmă de software,  experienţă despre care spune că a ajutat-o să înţeleagă conceptele învăţate în timpul facultăţii;

• Primul său job ca programator a fost chiar la UiPath, care atunci se numea DeskOver;

• Din 2011 lucrează la platforma de automatizare a UiPath: „Chiar dacă pare un CV sumar, simt că experienţa de la UiPath îl face foarte bogat!”


De-a lungul timpului, motivaţia mea a fost alimentată de multe lucruri. Iniţial a fost bucuria de a rezolva diverse provocări ca o mică familie. În timp, lucrurile care m-au menţinut implicată au fost sentimentul de a contribui la transformarea felului în care oamenii din întreaga lume lucrează, dar şi pasiunea şi entuziasmul oamenilor alături de care fac asta.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.