Urmatorii ani ar putea aduce 25-30 de vanzari publice pe Bursa

Postat la 14 decembrie 2007 1 afişăre

Criza de lichiditati de pe pietele internationale va impulsiona finantarile prin listarea pe Bursa de la Bucuresti

Anul viitor va aduce un numar semnificativ de listari pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) avand in vedere nevoile tot mai ridicate de finantare ale companiilor private romanesti, dar si interesul ridicat manifestat de investitori in cadrul ofertei publice initiale de vanzare de actiuni (IPO) a Transgaz Medias (TGN), sustin specialistii pietei de capital.

Criza de lichiditati de pe pietele financiare internationale, care se resimte si pe pietele emergente cum este Romania, ar putea face mai dificil procesul de finantare prin credite bancare, determinand mai multe companii private sa caute resurse de finantare pe Bursa. "Credem ca 2008 va fi anul in care IPO-urile vor fi principala sursa de crestere a indicilor, a capitalizarii si a valorii tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti.

Rolul pietei de capital ca alternativa de finantare pentru companii incepe sa prinda contur si contam pe companii locale, dar si pe companii internationale interesate sa se listeze pe piata locala", a declarat Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, in cadrul seminarului cu tema "Secretele listarii la bursa", organizat de ZF si casa de avocatura Badea Clifford Chance in parteneriat cu banca de investitii Morgan Stanley.

Mai multe detalii, aici

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata de capital,
bursa,
IPO,
seminar ZF
/articolul-zilei/zf-ro/urmatorii-ani-ar-putea-aduce-25-30-de-vanzari-publice-pe-bursa-2305381
2305381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.