Spectacolul Terrei fotografiat de un cosmonaut (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 mai 2012 54 afişări

Cum arată văzute din spaţiul cosmic Marele Canion din SUA, Londra pe timp de noapte sau gheţurile din nordul Canadei? Toate acestea şi mii de alte peisaje au fost fotografiate de un cosmonaut de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Italianul Paolo Nespoli s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională în perioada decembrie 2010 - mai 2011, timp în care a făcut circa 26.000 de fotografii ale Pământului văzut din spaţiu şi le-a postat aproape zilnic pe Flickr şi Twitter.

"De sus vezi Terra ca un fel de navă care străbate spaţiul cosmic. Când priveşti pe fereastră, la început vezi doar oceane şi nori, ceea ce e frumos, dar după un timp ajungi să identifici zona deasupra căreia te afli. După o lună, o lună şi jumătate, e straniu cum ajungi să ştii dintr-o dată că eşti deasupra Africii sau a Australiei", a declarat Nespoli pentru CNN.

"Am fotografiat ce am văzut. A fost foarte interesant pentru mine, dar ceea ce m-a bucurat a fost că le-am putut împărtăşi aproape în timp real cu oamenii de pe Pământ", a adăugat Nespoli. "Când eşti în spaţiu şi te uiţi la Pământ, ajungi să vezi cât de delicată e planeta noastră. Vezi atmosfera care o învăluie şi care arată de parcă ai putea s-o împrăştii doar suflând peste ea. Şi îţi dai seama cât de mare e puterea oamenilor de a schimba faţa planetei."

Staţia Spaţială Internaţională evoluează la 400 km deasupra Pământului, cu o viteză de 20.000 kmh, iar în ultimii ani s-a vorbit tot mai mult de potenţialul de afaceri al turismului spaţial, cu navete private care ar folosi staţia ca bază. "Cred că turismul spaţial va avea succes. Aş vrea ca toată lumea să poată urca acolo şi să vadă lumea cu alţi ochi, dintr-un alt punct de vedere. Aş trimite acolo şi politicieni (pe unii chiar ar trebui să-i lăsăm acolo!), filozofi, jurnalişti şi teologi", afirmă cosmonautul.

Foto: ESA/NASA

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/spectacolul-terrei-fotografiat-de-un-cosmonaut-galerie-foto-9613138
9613138
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.