Nebunia figurinelor: cele mai vandute jucarii in miniatura (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 12 iunie 2011 273 afişări

Producatorii de jucarii mizeaza pe dorinta celor mici de a colectiona figurine. Nebunia a inceput cu Lego, care a lansat minifigurine ce puteau fi achizitionate separat de seturi si puteau fi date la schimb, odata cu lansarile de editii limitate, disponibile in magazine doar cateva luni.

Nici alti producatori nu s-au lasat mai prejos, lansand la randul lor minifigurine, unele dintre ele cu personaje din jocuri sau filme, vandute la preturi accesibile, care in Marea Britanie variaza intre 1-2 si 10 lire sterline. Pariul pe minifigurine s-a dovedit castigator, caci vanzarile au crescut in primele trei luni ale acestui an.

Nebunia figurinelor - cele mai vandute jucarii in miniatura (GALERIE FOTO)

Conform unui raport al companiei de cercetare NPD, in Marea Britanie cel mai mult a crescut in primul trimestru segmentul cu preturi intre 5 si 9,99 lire, unde vanzarile au urcat cu 11%, mult peste cresterea generala cu 7% a pietei de jucarii. Explicatia cresterii sta in succesul unor noi concepte, ca Lego Ninjago (figurine, jocuri de carti si alte jocuri, site propriu, desen animat difuzat la TV), Lego Mini Figures, Moshi Monsters (ambele serii bazate pe efectul de surpriza al "vanzarii in orb", in care copilul nu vede jucaria, vanduta intr-un ambalaj opac), seturile de joc de carti Topps, jucariile si jocurile Squinkies, produse de Character Group si Zoobles, produse de Spinmaster.

Micile jucarii sunt profitabile atat pentru producatori, deoarece fabricarea lor necesita mult mai putin plastic, care s-a tot scumpit in ultima vreme, dar si pentru comercianti, fie ei specializati sau supermarketuri, deoarece, indiferent de situatia economiei, copiii tot primesc niste bani de buzunar pe care vor sa-i cheltuiasca.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/arta-si-societate/panorama/nebunia-figurinelor-cele-mai-vandute-jucarii-in-miniatura-galerie-foto-8335765
8335765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.