Mobilă pentru hipsteri: mobilier decorat cu păr uman, mobilier realizat din oase de vită sau din flori aruncate la gunoi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 octombrie 2017 167 afişări

Mobila înseamnă pentru multă lume ceva făcut din lemn, poate plastic şi eventual metal. O serie de designeri încearcă însă să demonstreze că materiale fragile şi efemere pot fi foarte bine întrebuinţate la confecţionarea sau decorarea pieselor de mobilier, prezentând dovezile în expoziţii specializate, cum ar fi Tresor, târgul european de arte contemporane aplicate organizat la Basel, scrie Financial Times.

Mobilă pentru hipsteri: mobilier decorat cu păr uman, mobilier realizat din oase de vită sau din flori aruncate la gunoi

Echipa de designeri Martijn Rigters şi Fabrio Hendry, prezentă anul acesta, a expus proiectul ”The Colour of Hair“, mobilier decorat cu păr uman pe care aceştia îl obţin de la frizerii şi păr de animale, prelucrat printr-o tehnică specială care-l transformă în cerneală; cu aceste materiale sunt realizate motive ce par gravate.

Creatoarea Yesenia Thibault-Picazo propune un material pe care l-a denumit ”marmură de os cumbriană“, o combinaţie de marmură sintetică pe bază de ghips şi oase de vită. La rândul său, Marlene Huissoud, fiică de apicultor, creează obiecte din propolis, pe care îl prelucrează ca pe sticlă, folosind tehnici veneţiene; mai nou, pentru seria de piese ”cocon“, printre care se numără o etajeră pentru cărţi, un garderob şi un dulăpior (care se vând şi cu peste 30.000 de euro bucata), utilizează gogoşi de viermi de mătase îmbrăcate în răşină prelucrată de albine pentru etanşarea fagurilor.

Designerul britanic de origine poloneză Marcin Rusak şi-a găsit inspiraţia pentru produsele sale în florile date la gunoi din pieţele de flori ale Londrei, căutând o cale de a le păstra. încastrate în răşină, acestea devin dulăpioare, măsuţe de cafea sau lămpi pe care Rusak le confecţionează la comandă. Artistul Rowan Mersh a descoperit cochiliile de scoici, care i-au atras atenţia prin individualitatea lor, realizând din ele decoraţiuni la care utilizează cochilii de la o singură specie sau mai multe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.