Meşteşug universitar

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 noiembrie 2022 53 afişări

Meşteşug universitar

Multe instituţii de învăţământ se laudă cu ceva care le distinge de altele, de la programe educaţionale la programe sportive şi nu numai. O universitate de arte liberale din Berea, statul american Kentucky, Berea College, se mândreşte cu tradiţia în confecţionatul măturilor, scrie Smithsonian Magazine.

Măturile, lucrate manual din sorg de către studenţi, sunt frumos colorate şi pot fi nu numai folosite pentru scopul lor iniţial, ci chiar şi expuse ca lucrări de artă în case. Producţia anuală ajunge la 5.000 de bucăţi care sunt apoi comercializate online. Ideea de a confecţiona mături a apărut acum mai bine de 100 de ani, ca parte a unui program menit să-i ajute pe studenţi să se întreţină şi a devenit o tradiţie.

La început se producea un număr mare de mături obişnuite, dar cum afacerea nu s-a dovedit profitabilă, în anii treizeci s-a decis trecerea la producţia de mături decorative lucrate cu mare atenţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACCESORII,
Meşteşug,
bere,
arta,
studenti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.