Cum au ajuns peticele de pe hainele oamenilor care nu isi permiteau unele noi pe hainele de fiti ale caselor de moda

Postat la 20 noiembrie 2021 100 afişări

Cum au ajuns peticele de pe hainele oamenilor care nu isi permiteau unele noi pe hainele de fiti ale caselor de moda

De ceva vreme, peticele nu mai sunt folosite doar pentru reparatul unor haine pe care proprietarii nu doresc să le arunce, ci fac parte din arsenalul omului bine îmbrăcat, apărând în creaţiile prezentate de diverse case de modă. Printre ultimele articole vestimentare lansate se numără o geacă din petice de blugi, de la Valentino sau una confecţionată din bucăţi de geci de puf vechi, creată de Colville.

Londonezul Walid Damirji s-a răzbunat pe cravatele pe care nu i-a plăcut niciodată să le poarte, transformându-le în genţi şi apelând şi la cravatele tatălui şi fraţilor săi ca să nu rămână fără material. Damirji foloseşte pentru unele din creaţiile sale vestimentare mătase şi alte materiale textile vechi de cel puţin o sută de ani.

Suedezii de la Rave Review şi-au îndreptat atenţia spre plăpumi de puf din anii şaptezeci şi optzeci şi saci de dormit, din combinaţia acestora rezultând, de exemplu, mantouri de damă. Mai nou, s-au orientat spre kilturi. Nici covoarele ţesute manual n-au scăpat, britanicul Osman Yousefzada folosind bucăţi de carpete lucrate în Uzbekistan pentru nişte jachete din colecţia de toamnă/iarnă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.